Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Zile de reculegere pentru tinere

Isus este cel care ne spune: "Unde doi sau trei se adună în numele meu sunt prezent și eu în mijlocul lor". Înflăcărate de aceste cuvinte, tinerele din casa Surorilor Sfintei Doroteea ale Sfintelor Inimi din Roman au participat pe parcursul lunilor octombrie 2010 - aprilie 2011 la trei zile de reculegere.

Motto-ul acestor întâlniri: "Rămâneți tari în credință" (1Cor 13,16) a avut drept scop evidențierea rolului credinței în societate și a reprezentat în același timp o provocare pentru cei prezenți. Tinerele au meditat asupra acestui fapt și au încercat să facă puțină ordine în gânduri, dar și în suflet, sub atenta îndrumare a pr. Marius Sabău, vicar al Parohiei Romano-catolice din Oțeleni.

Mai întâi a fost reliefat faptul că alegerea de a crede în Cristos și de a-l urma nu este una ușoară, însă aceasta face ca oamenii să vină în sprijinul comunității creștine, dar mai ales în beneficiul personal. Mesajul transmis de Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului din acest an îi încurajează pe aceștia, ba mai mult, arată că Biserica are nevoie de ei, de spiritul lor creativ, de entuziasmul și jovialitatea lor.

Ideea care a marcat tema celei de-a doua întâlniri a fost aceea că virtutea credinței trebuie să aibă o temelie solidă. Raportul intim între om și Dumnezeu, bazat pe iubire, încredere, rugăciune personală poate constitui acest fundament, fără de care credința s-ar putea risipi datorită unor glasuri care îndeamnă oamenii spre căi ce par a fi mai ușoare.

În cea de-a treia zi de reculegere accentul a fost pus pe maturitatea în credință și pe modul în care fiecare persoană înțelege această virtute. Astfel credința a fost percepută ca dar al lui Dumnezeu, ca o legătură profundă între om și divinitate, dar și ca o revoluție în sufletul celui care descoperă bunătatea Tatălui ceresc. Un alt aspect important care a fost atins a fost modul în care virtutea credinței poate fi trăită în viața de zi cu zi. Un exemplu elocvent este cel al fericitei Chiara Lucia care a reușit să cultive iubirea și credința până în ultimele clipe ale existenței sale. La sfârșitul fiecărei zile s-a celebrat sfânta Liturghie drept mulțumire lui Dumnezeu pentru prezența sa între oameni și pentru ca fiecare să își poată trăi cu adevărat viața de creștin.

Surorile Sfintei Doroteea, Roman
 


lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat