Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas: Stagiu de pregătire în Germania

"Când oamenii se află la o răscruce de drumuri, datorită unor probleme din viața lor, apelează la specialiști sperând că vor fi îndrumați în direcția cea bună. Asociația Caritas se află tocmai la această răscruce de drumuri, și de voi depinde direcția în care vor merge oamenii care apelează la ajutorul vostru"

Acesta este mesajul pe care ni l-a transmis episcopul auxiliar de Münster, Dieter Geerlings la Liturghia celebrată joi, 26 mai 2011, pentru grupul de angajați de la Caritas din Iași și Alba Iulia, prezenți în Germania pentru un stagiu de pregătire.

Liturghia a fost concelebrată împreună cu cei doi directori ai Centrului Diecezan Caritas Iași, pr. Egidiu Condac și pr. Marius Adam, care au însoțit delegația pe toată perioada stagiului.

25 de specialiști angajați ai organizațiilor "Centrul Diecezan Caritas Iași" și "Caritas Alba Iulia Îngrijire la Domiciliu" au efectuat în perioada 22-29 mai 2011 un stagiu de pregătire în Germania, scopul acestuia vizând formarea specialiștilor Caritas cu privire la implementarea programelor funcționale de incluziune socială pe piața muncii a grupurilor vulnerabile.

Activitatea a fost derulată în cadrul proiectului strategic european "Rețea de incluziune socială pe piața muncii" implementat în parteneriat de către organizațiile "Centrul Diecezan Caritas Iași" "Caritas Alba Iulia Îngrijire la Domiciliu" și "Caritas Diecezan Münster" (Germania), pe durata a trei ani.

Programul a cuprins întâlniri cu reprezentanți ai Caritas Münster - Heinz Joseph Kessmann, director, dr. Ulrich Thien și Angela Tieben - consultanți internaționali, pe teme concrete de incluziune socială. Despre sistemul asigurărilor sociale ne-a vorbit Politicianul Karl Schiewerling, Președinte al Grupului de lucru privind Legislația Muncii și Afacerilor Sociale.

În cadrul workshopurilor au fost prezentate modele de bună practică pentru incluziunea pe piața muncii a persoanelor cu diverse probleme, programe de specializare și reconversie profesională pentru șomerii de lungă durată dar și discuții despre rolul Bisericii și al Organizației Caritas în dezvoltarea societății.

Prin vizitele la proiectele derulate de Caritas Münster am avut ocazia să cunoaștem și persoanele care fac parte din programe dar și să luam idei concrete pe care să le punem în practică în Centrele Caritas din Dieceza de Iași.

Viceprimarul orașului Münster, Karin Reismann ne-a primit cu multă căldură exprimându-și aprecierea pentru activitățile desfășurate de organizația Caritas și a subliniat rolul important pe care îl are Caritasul în toată Europa.

O întâlnire importantă a fost cu episcopul de Münster, dr. Felix Genn, care a apreciat contribuția importantă a Caritasului în efortul susținut în lupta împotriva excluziunii sociale a persoanelor dezavantajate, în special în România, fiind o țară în curs de dezvoltare .

A fost o săptămână interesantă, în care am învățat multe și am văzut multe proiecte de incluziune socială derulate de Caritas Münster. După o săptămână plină ne-am întors acasă mai motivați, având un exemplu demn de urmat și un sprijin pe care putem conta oricând: colegii de la Caritas Münster!

De asemenea fiind cei prezenți la răscrucea de drumuri, sperăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, să fim buni îndrumători pentru cei care intr-un moment din viața lor nu știu pe ce drum să meargă mai departe.

Mihaela Tescoschi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-29 mai: Caritas: Stagiu de pregătire în Germania


 


lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat