Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Zilele Pro Vita la Iași

Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Episcopia Romano-Catolică de Iași au organizat Zilele de Conferințe pe teme Pro Vita în perioada 30 aprilie - 1 mai 2011, în Sala "Iustin Moisescu" a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

În fiecare zi au fost susținute câte trei conferințe.

În prima zi, dr. Almut Hefter (Germania) a prezentat tema "Vocația medicului și avortul". A urmat prof. univ. dr. Pavel Chirilă (Craiova "Sistemul de planning. Abordare Ortodoxă". Ultimul vorbitor a fost dl. Wolfgang Hering, directorul Asociației internaționale "EuroProLife (Germania), cu conferința "Europa, încotro?...".

În cea de-a doua zi conferințele au început la ora 13.00. La început a avut cuvântul conf. univ. dr. Cristina Gavrilovici (Iași), prezentând tema "Aspecte etice în avortul terapeutic". A revenit la microfon dl. Wolfgang Hering, prezentând foarte interesant titlul "Vindecarea sindromului post-avort". Manifestările din sala Iustin Moisescu au fost încheiate de dr. Almut Hefter care a prezentat conferința "Trupul meu, templu al Duhului Sfânt sau instrument al plăcerii?".

Moderatorii acestor conferințe și organizatori principali au fost reprezentanții celor două Biserici, pr. Radu Brânză și pr. Viorel Damaschin, din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, și pr. Iosif Dorcu, din partea Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

Aceste manifestări, chiar dacă nu au avut un public foarte numeros, se doresc un început pentru noi dezbateri și prezentări pe această temă. Ele denotă o bună colaborare, pe teme de interes general, cum a fost și aceasta, între Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Episcopia Romano-Catolică de Iași, totul desfășurându-se cu binecuvântarea ÎPS Teofan și PS Petru Gherghel.

Pr. Iosif Dorcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat