Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Dancu: Sfințirea temeliei noii biserici

Parohia Dancu a trăit un moment important duminică, 29 mai 2011, când a avut loc sfințirea temeliei noii biserici, al cărei hram va fi același cu al actualei capele, "Regina Sfântului Rozariu". Liturghia care a marcat acest moment a început la ora 11.00 și a fost prezidată de PS Petru Gherghel. La acest eveniment a participat și Gheorghe Stefurac, primarul comunei Holboca, din care face parte și localitatea Dancu.

Credincioșii din Parohia Dancu și din alte parohii vecine, în frunte cu părintele paroh Iulian Tancău și primarul Gheorghe Stefurac, s-au adunat în număr mare în fața actualei capele, pentru a-l întâmpina pe PS Petru Gherghel care a prezidat celebrările. După sosirea Excelenței sale, a început sfânta Liturghie, la care au concelebrat pr. Iulian Tancău, parohul comunității, și numeroși preoți invitați, printre care și pr. Pavel Chelaru, paroh de Tomești. Dancu a fost filială a Parohiei Tomești până la 1 mai 2007, când a devenit parohie de sine stătătoare.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de PS Petru Gherghel, care a îndemnat pe credincioși să fie pietre vii ale Bisericii lui Cristos, adevărați martori ai evangheliei, iar în final i-a felicitat pe credincioșii din Dancu pentru bunăvoința lor de a construi o nouă biserică și i-a încurajat în dorință lor de a finaliza lucrările cât mai curând.

După Liturghie a avut loc sfințirea temeliei noii biserici, moment în care a fost depus în temelie documentul oficial semnat de PS Petru Ghergel, pr. paroh Iulian Tancău, primarul Gheorghe Stefurac și alți martori.

Celebrările liturgice s-au încheiat cu binecuvântarea finală a episcopului și cu o poză de grup.

Proiectantul noii biserici este arhitectul Iulian Crupa din Iași, iar constructorul este inginerul Ioan Andrici, tot din Iași. Biserica nouă, amplasată lângă cea veche, va avea 22 m lungime, 11 m lățime și 22 m înălțime.

Sergiu Gabor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Album foto: Dancu: Sfințirea pietrei de temelie a noii biserici "Regina Sfântului Rozariu"


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat