Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Conferința Episcopilor din România
Str. Popa Tatu, nr. 68,
010804 București, sector 1
Tel. 021/31112 89
Fax 021/31115 91
email: secretariat@episcopat.ro
Nr. 39/26.05.2011

COMUNICAT DE PRESĂ

Biserica Catolică din România dorește să participe la dezbaterile legislative
care privesc activitățile sale sociale și educative

Episcopii romano-catolici și greco-catolici din România consideră discriminatorie actuala formă a Proiectului de Lege care stabilește parteneriatul între stat și culte în domeniul asistenței sociale și susțin principiul egalității de șanse a furnizorilor de servicii în accesarea fondurilor publice și principiul competiției deschise și transparente. Înalții ierarhi au dezbătut această problemă în cadrul sesiunii ordinare a Conferinței Episcopilor din România, ce a avut loc în perioada 24-26 mai 2011, la Mănăstirea călugărilor carmelitani desculți de la Ciofliceni (Snagov). În acest sens, episcopii au decis ca la dezbaterile ce vor avea loc în data de 31 mai 2011, la Senatul României, Biserica Catolică din România să fie reprezentată de PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București, pr. Nicolae Anușcă și dl. Eugen Ștefănescu.

Episcopii au dezbătut și asupra textului Legii Educației Naționale (Legea nr. 1 din 5 ianuarie 2011), din perspectiva modului în care aceasta reglementează activitatea educativă în unitățile de învățământ înființate la solicitarea cultului catolic. Ierarhii Bisericii Catolice au solicitat Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului ca în activitatea de elaborare a metodologiilor și protocoalelor care reglementează învățământul confesional să participe și o delegație din partea Bisericii Catolice.

De asemenea, în cadrul lucrărilor au fost dezbătute diferite probleme de ordine interioară și s-a stabilit programul Întâlnirii animatorilor implicați în pastorația familiilor în diecezele și eparhiile catolice din România. Această întâlnire are ca scop pregătirea pentru Întâlnirea Mondială a Familiilor care va avea loc la Milano în perioada 30 mai - 3 iunie 2012.

S-a stabilit ca următoarea sesiune ordinară a Conferinței Episcopilor Catolici din România să se desfășoare la Chișinău (Republica Moldova), la invitația PS Anton Coșa, episcopul Diecezei de Chișinău, în perioada 20-23 septembrie 2011. Conferința Episcopală Română îi reunește pe toți episcopii romano-catolici și greco-catolici din România și exprimă unitatea Bisericii locale și uniunea intimă cu Urmașul lui Petru, Sfântul Părinte.

Biroul de presă al CER


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat