Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Turneu de fotbal organizat de ACC

Acțiunea Catolică a Copiilor, zona Roman, în colaborare cu responsabilii ACC din zona Bacău, a organizat duminică, 22 mai 2011, la Centrul de Zi "Sfântul Leonardo Murialdo", un turneu de fotbal pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani.

Programul zilei a început la ora 9.00 cu o sfântă Liturghie la biserica "Isus, Bunul Păstor" din Roman. Aici am fost prezenți pentru a-l chema pe Isus în mijlocul nostru pentru a putea avea o activitate de succes.

Predica părintelui salezian Cornel Gabor, asistent spiritual din zona Bacău, a reușit să consolideze relația dintre copii arătând că prietenul nostru, Cristos, trebuie să stea în mijlocul nostru în orice moment.

După participarea la Liturghie, ne-am adunat la Centrul de Zi "Sfântul Leonardo Murialdo" pentru a ne educa prin joc și voie-bună.

În jurul orei 10.30 s-au tras la sorți echipele care au concurat și s-a început turneul propriu-zis cu o rugăciune la Preasfânta Fecioară Maria.

Dornice de participare la aceasta activitate s-au arătat șase parohii din zona Roman: Barticești, Tămășeni, Oțeleni, Roman "Isus, Bunul Păstor", Roman "Fericitul Ieremia" și Roman "Inima Neprihanită a Mariei", împreună cu galeriile lor.

Vremea minunată de afară ne-a ajutat să ne desfășurăm în cele mai bune condiții, iar pe parcursul turneului, galeria din Barticești a reușit să încălzească și ea atmosfera, asemenea soarelui, încurajându-și echipa.

La finalul turneului, toate echipele au fost premiate cu câte o diplomă, o fotografie și o minge, iar primele trei au primit și cupele ce le meritau. Astfel, trofeul locului trei a ajuns la echipa celor din Parohia Roman "Isus, Bunul Păstor", cupa locului doi a mers la cei din Oțeleni, iar surpriza acestui turneu a fost echipa din Parohia Roman "Fericitul Ieremia" care s-a prezentat puternică, reușind să câștige locului întâi.

Ne-am bucurat de interesul copiilor de a participa la acest turneu, ce s-a dorit să devină o tradiție și o ocazie deosebită de a lega noi prietenii, în ciuda dorinței fiecărei echipe de a câștiga locul 1.

Următoare activitate la care vor participa copii din întreaga dieceză va fi Sărbătoare Copiilor din 4 iunie, care se va desfășura în Parohia Roman "Isus, Bunul Păstor".

Iulia Georgiana Olteanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 mai: Roman: Turneu de fotbal organizat de ACC


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat