Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Momente de formare și voie bună la sediul Iosefinilor lui Murialdo

Comunitatea "Iosefinilor lui Murialdo" a trăit două momente importante din viața ei: sâmbătă, 21 mai 2011, a avut loc ultima întâlnire formativă a animatorilor în vederea "Verii Împreună 2011", cu tema "Păcală", iar duminică, 22 mai 2011, comunitatea l-a sărbătorit pe fondatorul nostru, Sfântul Leonard Murialdo.

Sâmbătă dimineață, Comunitatea "Iosefinilor lui Murialdo" din Roman a găzduit cea de-a treia întâlnire de formare pentru "Vara Împreună 2011". Au participat aproximativ 100 de tineri, din 13 parohii. După un scurt moment formativ, în care pr. Maximilian Horlescu ne-a vorbit despre importanța comunicării și ne-a prezentat un scurt filmuleț despre diferite forme de comunicare, a urmat prezentarea din partea unor parohii a unor scenete despre tema "Păcală". La finalul acestora, toate parohiile prezente au primit o mapă ce conținea câte o broșură, pentru: teatru, cateheză, jocuri și cântece, cât și un pliant care făcea referire la ajutorarea copiilor nevoiași din Kenya. Întâlnirea s-a încheiat cu un scurt moment artistic, susținut de către artistul local, Fidelis.

A doua zi, duminică, l-am sărbătorit, un pic cu "întârziere", pe fondatorul nostru, Sfântul Leonard Murialdo (n.r. sărbătoarea liturgică a sa a fost pe 18 mai). Coincidență sau nu, sărbătoarea a coincis și cu un mic turneu de fotbal organizat de către Acțiunea Catolică a Copiilor, turneu desfășurat pe "micuțul" nostru teren de fotbal.

Momentul nostru de sărbătoare a început la ora 18,00, când, la biserica "Inima Neprihănită a Mariei" din Roman, s-a celebrat sfânta Liturghie a hramului. Dintre cei 12 preoți prezenți, s-a făcut remarcat pr. Cornel Cadar, responsabil al Editurii "Presa Bună", care a ținut și cuvântul de învățătură.

După Liturghie, cu toții ne-am îndreptat spre sediul comunității iosefine, gata pentru a petrece un pic. Seara, a început cu "Supercupa Murialdo" la fotbal, ajunsă la cea de a doua ediție, la care au participat cele două echipe câștigătoare și cele două finaliste, ale celei de-a opta ediții a Campionatului de fotbal "Sfântul Leonard Murialdo". Astfel, pentru locul III al Supercupei s-au duelat echipele Roman-Isus, Bunul Păstor și Sagna. După un meci aprig disputat, care în timpul normal de joc s-a terminat la egalitate (1-1), victoria le-a revenit celor de la Roman IBP, la loviturile de departajare. Supercupa a fost adjudecată de către cei din Iugani, care, după un meci crâncen, i-au învins pe cei de la Săbăoani "Sf. Iosif", cu scorul de 5-3.

Petrecerea a continuat cu mult dans și voie bună, unde tinerii și adulții la un loc, au încins atmosfera serii, prin melodiile aceluiași Fidelis și ale unei alte tinere, Iulia.

În aceste două zile, în care vremea ne-a fost de ajutor, cu toții ne-am putut bucura: pe deoparte comunitatea iosefină, pentru numărul de tineri prezenți, iar pe de altă parte, tinerii care au găsit în iosefini un model de formare și un loc unde pot petrece momente de bucurie și pot organiza diferite întreceri sportive.

Fr. Mihai Lazăr

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21-22 mai: Roman: Momente de formare și voie bună la sediul Iosefinilor lui Murialdo


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat