Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Tărâța: Pelerinajul Icoanei Maicii Domnului din Cacica

Comunitatea din Tărâța a avut bucuria de a avea în mijlocul ei Icoana Maicii Domnului de la Cacica în perioada 15-18 mai 2011.

O Măicuță Sfântă, cu drag am venit,
La tine, Măicuță, într-un loc iubit.
Am venit, Măicuță, să te mai vedem,
Să-ți spunem necazul pe care-l mai avem.

Cu aceste cuvinte credincioșii din Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din satul Tărâța și din parohiile învecinate au întâmpinat Icoana făcătoare de minuni a Preasfintei Fecioare Maria de la Cacica. Parafrazând cuvintele acestui cântec specific ardelenesc, din inimile noastre pline de bucurie și fericire s-a înălțat către Maica Domnului această cântare:

O Măicuță Sfântă, cu drag ai venit,
La noi la Tărâța într-un loc iubit.
Ai venit, Măicuță, să ne vizitezi,
Și cu multe haruri să ne binecuvântezi.

În după-amiaza zilei de 15 mai 2011, duminica "Bunului Păstor", întreaga comunitate din satul Tărâța și din parohiile învecinate în fruntea căreia se afla preasfințitul episcop auxiliar Aurel Percă, părintele decan Augustin Benchea, părintele paroh al comunității, Valentin Ciceu, și preoții din parohiile învecinate au întâmpinat cu multă bucurie și emoție icoana făcătoare de minuni a Preasfintei Fecioare Maria de la Cacica. A urmat sfânta Liturghie prezidată de PS Aurel, în cadrul căreia am fost îndrumați să ne îndreptăm privirea spre Cristos "Păstorul suprem".

A doua zi, după sfânta Liturghie de seara, a avut loc procesiunea cu Icoana Maicii Domnului prin sat la care au participat un mare număr de credincioșii catolici și ortodocși din Tărâța și din parohiile vecine.

Pe parcursul acestor zile de har, pr. Ciprian Bejan ne-a ajutat să descoperim care este adevărata devoțiune față de Maica Domnului și cum trebuie să fie un adevărat cinstitor al sfintei Fecioare Maria.

Liturghia de încheiere a pelerinajului Icoanei Maicii Domnului a avut loc miercuri, 18 mai 2011, și a fost prezidată de pr. decan Augustin Benchea, înconjurat de preoții din parohiile vecine. După-amiaza numeroși credincioși s-au adunat în jurul icoanei pentru a-și lua rămas bun. S-a recitat sfântul Rozariu ca mulțumire pentru această mare bucurie pe care comunitatea a trăit-o în aceste zile și ca mulțumire pentru toate harurile primite de la bunul Dumnezeu prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria. A fost o despărțire emoționantă. Credincioși au petrecut Icoana cu aplauze puternice și cu lacrimi în ochi. Mulți spuneau cu regret că prea repede au trecut orele și zilele în care Icoana Maicii Domnului a fost în mijlocul comunității. Sperăm ca acest pelerinaj al Icoanei de la Cacica să fie un punct de referință și să trezească în familiile noastre dorința de sfințire și de convertire permanentă în comunitatea noastră.

Mulțumim pe această cale tuturor celor care au făcut posibilă prezența acestei icoane a sfintei Fecioare Maria în comunitatea din Tărâța și tuturor celor care au făcut ca acest pelerinaj să fie un moment de rugăciune și de convertire.

Pr. Valentin Ciceu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15-18 mai: Tărâța: Pelerinajul Icoanei Maicii Domnului din Cacica


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat