Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Finala campionatului "Cupa Prieteniei", ediția a IV-a

La complexul sportiv aparținând Mănăstirii "Don Orione", din Iași, a avut loc marți, 17 mai 2011, finala campionatului de fotbal pentru tinerii catolici din zona Iași "Cupa Prieteniei" 2011. La acest eveniment au participat PS Aurel Percă, episcope auxiliar de Iași, pr. Giacomelli Valeriano, superiorul Mănăstirii "Don Orione", preoți și tineri susținători ai echipelor participante.

După un parcurs de mai bine de o lună de zile, în care 12 echipe aparținând parohiilor și instituțiilor catolice din Iași și zona Iașului, a sosit și momentul așteptat al marii finale unde s-au întâlnit echipele aparținând Mănăstirii "Don Orione" din Iași și Centrul Diecezan Caritas. Marea finală a început la ora 19:30, fiind precedată de finala mică unde s-au întâlnit echipele aparținând parohiei "Sfântul Anton de Padova" din Iași și Liceul Catolic "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași. Dacă în finala mică au fost nevoie de prelungiri pentru a se desemna echipa câștigătoare, care în cele din urmă s-a dovedit a fi echipa Liceului Catolic, care s-a impus cu scorul de 6-4, în finala mare echipa aparținând Centrului Diecezan Caritas s-a impus detașat în timpul regulamentar de joc cu scorul de 8 la 3.

După încheierea meciului a urmat festivitatea de premiere, unde PS Aurel Percă a împărțit echipelor participante diplome și tricouri, iar echipelor clasate pe locurile fruntașe cupe și premii speciale. Sponsorul oficial al acestei competiții a fost Episcopia Romano Catolică de Iași.

Acest eveniment a adunat pe terenul Mănăstirii "Don Orione" din Iași numeroși tineri care participă la această competiție, cărora li s-au alăturat alți tineri ce constituiau galeriile fiecărei echipe, aceștia fiind însoțiți de preoții din parohiile din care făceau parte. Încă de la început, inițiatorii acestei competiții (Parohia "Sfântul Anton de Padova" și Mănăstirea "Don Orione") și-au propus ca în felul acesta mișcarea sportivă și, în special, fotbalul să contribuie la o mai bună cunoaștere și apropiere a tinerilor între ei, precum și la apărarea și promovarea valorilor creștine în lumea sportului.

Chiar dacă pe tot acest parcurs competițional au apărut și unele comentarii cu privire la maniera de arbitraj, noi credem că această competiție și-a atins scopul de a-i distra și anima pe tineri într-un mod cât mai plăcut. Le mulțumim tuturor celor care au sprijinit această competiție, de asemenea mulțumim echipelor care au participat, îi felicităm pe cei care au câștigat și așteptăm să ne revedem la anul la o nouă ediție a acestui campionat.

Pr. Ionuț Eremia Imbrișcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 mai: Iași: Finala campionatului "Cupa Prieteniei", ediția a IV-a


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat