Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Satu Nou: Misiuni populare

Biserica romano-catolică "Maica Îndurerată" din Satu Nou (NT), în perioada 14-17 aprilie 2011, a fost gazda primitoare a tuturor credincioșilor care au dorit sa participe la misiunile populare, ale căror predicator a fost pr. Cornel Cadar.

Fiind Anul Familiei, tema propusă a fost legată de familia creștină și problemele cu care se confruntă în ziua de astăzi și remediile posibile: posibilele ispite și înlăturarea lor, iubirea față de aproapele, iubirea față de Dumnezeu, mijloacele prin care putem menține integritatea familiei.

Credincioșii comunități, ca de altfel și unii credincioși din comunitățile vecine (Slobozia, Sagna, Buruienești etc.), au participat cu mult interes și în număr foarte mare la toate sfintele Liturghii concelebrate în acest scop.

La sfânta Liturghie de deschidere (joi, 14 aprilie, ora 18.00), i-am îndemnat pe credincioși, în calitate de păstor al comunității, să-și deschidă larg sufletul pentru a-l lăsa pe Dumnezeu să lucreze în mod eficient prin cuvântul său și prin harul special al sfintelor misiuni.

La sfârșitul primei sfinte Liturghii, pr. decan Toma Encuță a apreciat frumosul lăcaș și efortul pe care credincioșii din comunitate l-au depus de-a lungul anilor, precum și momentul misiunilor populare, care este la fel de important pentru zidirea spirituală a fiecărui credincios în parte și al familiilor parohiei. Ne-a adus totodată salutul Preasfințitului Petru Gherghel, care ne-a asigurat de rugăciunile și binecuvântarea Preasfinției sale.

La încheierea misiunilor ne-am bucurat de prezența Preasfințitului Aurel Percă, care, fiind Duminica Floriilor, a făcut eforturi pentru a fi prezent în comunitatea noastră pentru a ne împărți, în numele său și al episcopului Petru, binecuvântarea arhierească.

În cadrul ultimei Liturghii care a avut loc duminică, 17 aprilie, la ora 18.00, la oferirea darurilor, printre alte simboluri, o familie din comunitate a purtat la altar un vas de porțelan cu înscrisul: "Familia creștină, vas ales", idee care a rezultat din tematica tratată în cadrul misiunilor - un posibil răspuns la tema Anului Familiei, notată pe icoana prezentă în orice biserică din Dieceza de Iași: "Familie, devino ceea ce ești!".

Vasul de porțelan a fost așezat lângă icoana cu sfânta familie, ca o imagine vie a misiunilor și ca un îndemn pentru familiile noastre de a "nu-l sparge" și de a-l face cât mai frumos prin trăirea personală a virtuților creștine. La sfârșitul Liturghiei, o mamă a recitat o poezie referitoare la familie, iar o tânără a adus mulțumiri în versuri episcopului Aurel și predicatorului. Tuturor concelebranților tinerii le-au oferit flori.

Îi păstrăm în rugăciune și le mulțumim tuturor preoților care au concelebrat, ca și celor care au ascultat sfintele spovezi, părintelui Cornel Cadar, episcopilor noștri, care s-au rugat împreună și au implorat binecuvântarea lui Dumnezeu pentru comunitate și pentru familiile noastre. Sper ca această reînnoire sufletească să fie păstrată de toți credincioșii pentru a participa din plin la celebrările pascale care vor urma.

Pr. Marin Temea


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat