Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ziua Tineretului: informații și materiale catehetice

În ziua de 1 mai 2011 tinerii Diecezei de Iași sunt invitați să participe la Ziua Tineretului, ce va avea loc la Butea. Tema de anul acesta este "Înrădăcinați și întemeiați în Cristos, tari în credință" (cf. Col 2,7). Ziua Tineretului de anul acesta coincide cu beatificare papei Ioan Paul al II-lea, ce va avea loc la Roma.

Ziua Tineretului este organizată de Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor, are un caracter spiritual, de comuniune și de sărbătoare și se adresează tinerilor cu vârsta între 14 și 30 de ani.

Se recomandă participanților ca în zilele precedente, în propriile parohii, să se pregătească spiritual pentru această sărbătoare, celebrând sacramentul spovezii și participând la momentele de cateheză. Ocazii de spovezi vor fi însă în timpul orei de rugăciune de sâmbătă 30 aprilie și înaintea sfintei liturghii de duminică 1 mai.

Grupurile care vor ajunge la Butea în dimineața zilei de 1 mai vor respecta precizările voluntarilor, se vor înscrie la centrul de primire, iar responsabilul grupului va oferi toate informațiile necesare. La centrul de primire se va achita și taxa de participare (2 lei/tânăr participant).

Festivalul tinerilor este un moment de sărbătoare realizat de tineri și pentru tineri. Este un semn de comuniune dacă fiecare participant se simte ca făcând parte din marea familie a tinerilor, prieteni ai lui Cristos, și se manifestă ca atare.

Participanții sunt îndemnați ca pe întreaga perioadă de desfășurare a Zilei Tineretului să aibă un comportament corespunzător momentului, să participe la toate momentele zilei și să nu plece înainte de încheierea programului.

Detalii și informații se pot obține de la responsabilul Oficiului pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor: pr. Felix Roca; Str. Sărărie, 134; 700116 Iași; tel. 0741/501481; 0769/288978; e mail: pr.felixroca@gmail.com. De pe www.pastoratie.ro pot fi descărcate diferite materiale referitoare la acest eveniment, ce pot fi de ajutor în pregătirea tinerilor din parohii. Printre aceste materiale se găsesc: Mesajul Sfântului Părinte pentru Ziua Mondială a Tineretului din acest an, Mesajul PS Petru Gherghel pentru tinerii din Dieceza de Iași, imnul și logoul, afișul acestui eveniment, cateheză, istoricul Zilei Tineretului, etc.

Ziua Tineretului de la Butea este reflectată pe blogul www.ztbutea2011.blogspot.com și pe pagina de facebook Ziua Tineretului Butea 2011. Pe adresa ziuatineretului@gmail.com pot fi făcute sugestii și recomandări și, ulterior, pot fi împărtășite impresii.

Programul

  • Sâmbătă, 30 aprilie 2011

    • 18.00 - Sfânta Liturghie animată de voluntari.

    • 20.00 21.00 - Oră de rugăciune în cinstea papei Ioan Paul al II-lea; ocazie de spovezi.

  • Duminică, 1 mai 2011

    • 07.30 - Deschiderea centrelor de primire a grupurilor.

    • 09.30 - Program cultural religios; ocazie de spovezi.

    • 10.30 - Repetiția cântărilor pentru sfânta Liturghie.

    • 11.00 Beatificarea papei Ioan Paul al II-lea - transmisie TV din Piața "Sfântul Petru".

    • 11.30 - Celebrarea sfintei Liturghii prezidate de PS Petru Gherghel, episcop de Iași. La celebrare vor lua parte PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, și PS Dieter Geerlings, episcop auxiliar de Münster (Germania).

    • 13.00 - Pauză de prânz.

    • 14.00 Festivalul tinerilor.

    • 15.30 - Încheierea.

Pregătirea tinerilor în parohii are o importanță deosebită pentru ca Ziua Tineretului să fie pentru toți participanții un moment de creștere spirituală!

Pr. Felix Roca

* * *

Mesajul episcopului Petru Gherghel pentru Ziua Tineretului 2011


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat