Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pralea: Vizita icoanei miraculoase și misiuni populare

În perioada 13-16 aprilie 2011, în Parohia Romano-Catolică "Numele Sfintei Fecioare Maria" din Pralea, au fost celebrate misiuni populare și odată cu acestea a fost găzduită și icoana miraculoasă a Maicii Domnului de la Cacica.

Miercuri, 13 aprilie, la ora 17:00, a avut loc Calea sfintei cruci recitată de tinerii și copiii din parohie, apoi întreaga comunitate, împreună cu pr. paroh, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, însoțit de pr. Isidor Mocanu și pr. Laurențiu Dăncuță de la Iași, cu părintele decan de Trotuș, Toma Rediu, pr. Ștefan Vacaru, și câteva sute de credincioși au așteptat cu lumânări aprinse icoana miraculoasă a Maicii Domnului. După sosirea icoanei a avut loc prima sfântă Liturghie cu ocazia acestor două evenimente, la care au concelebrat și pr. Romuald Bulai, rectorul sanctuarului din Cacica, și pr. Cristian Pal.

Predicile acestor zile de har au fost ținute de părintele Ștefan Vacaru (paroh la Barticești) care ne-a condus inimile și sufletele spre Maica Domnului și spre familia din Nazaret. La începutul fiecărei predici Sfinția sa îi lăuda pe Isus, Maria și Iosif, iar la încheiere el rostea împreuna cu toți credincioșii: "O, Marie, mă dau ție, trup și suflet pe vecie!", cuvinte care au reușit să pătrundă în sufletele tuturor celor care au participat la aceste zile sfinte.

În prima zi, părintele predicator a vorbit despre criza în credință și cum afectează aceasta problemele familiale.

A doua zi, la ora 8.30, copiii au recitat sfântul Rozariu și au cântat mai multe cântece în cinstea sfintei Fecioare. La celebrarea de la ora 9, părintele predicator ne-a prezentat importanta iubirii adevărate care ar trebui să existe în toate familiile și ne-a îndemnat să urmăm modelul iubirii familiei de la Nazaret, iar la sfânta Liturghie de la ora 18.00 a vorbit despre dezbinările familiei și cum pot unele persoane "să păcătuiască cu limba", vorbe care duc la destrămarea familiilor.

Copiii au început și a treia zi a misiunilor în prezența icoanei miraculoase cântând și recitând sfântul Rozariu. La predica celebrării de la ora 9.00 am avut ocazia să ascultăm despre "gravitatea păcatului înjurăturii" și cât de des este el folosit de toți membrii familiei - părinți și copii. La celebrarea de la ora 18.00 părintele a vorbit despre alcoolism și despre efectele acestuia atunci când este folosit fără măsură.

Sâmbătă, la ora 17.00, a avut loc ultima sfântă Liturghie cu ocazia acestor două evenimente sfinte în cadrul căreia a avut loc și procesiunea cu icoana sfintei Fecioare prin jurul bisericii, apoi a fost sfințită o copie a icoanei, care a rămas la noi în fața altarului.

Ca mulțumire pentru sfaturile și cuvintele deosebite prezentate în predicile sale, copiii i-au dăruit părintelui predicator un mic cadou, un cântec special, compus de ei și cântat la chitară.

La ora 19.30 ne-am despărțit de icoana sfintei Fecioare cu rugăciuni și cântece în cinstea ei.

La aceste evenimente au participat toți credincioșii din Pralea și din localitățile vecine.

Mulțumim tuturor preoților care au fost alături de noi în aceste zile de har la altar și confesionale și ne-au ajutat să devenim curați sufletește, încurajându-ne să ne apropiem zi de zi de sfânta Fecioară și să devenim făpturi noi.

Prof. Mariana Ciorbă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13-16 aprilie: Pralea: Vizita icoanei miraculoase și misiuni populare


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat