Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mogoșești-Siret: Toți copiii se simt bine în preajma mamei

Duminică, 10 aprilie 2011, la ora 17,30, Preasfințitul Petru Gherghel împreună cu părintele paroh Silvestru Bejan și cu alți preoți au întâmpinat sosirea Icoanei de la Cacica în mijlocul credincioșilor Parohiei Mogoșești-Siret. De față erau și credincioșii care erau și ei dornici să primească vizita Mariei. Pe lângă vântul năprasnic, răsunau de bucurie și glasurile clopotelor. La celebrarea sfintei Liturghii, Preasfințitul a subliniat frumusețea acestui moment deosebit. Erau prezenți șapte preoți și mulți credincioși.

În zilele de luni și marți, la ora 11, a avut loc o celebrare mariană, constând din recitarea rozariului, citirea Cuvântului lui Dumnezeu și predică despre Maria, urmând apoi cântate Litaniile Sfintei Fecioare. Deoarece elevii n-au putut participa, fiind la școală, la ora 15 s-a făcut altă celebrare mariană cu ei. Seara la ora 18 am concelebrat, la predică, Maria fiind prezentată în rolul, misiunea, participarea ei unică la lucrarea mântuirii.

Miercuri, 13 aprilie 2011, la ora 11 a avut loc celebrarea de încheiere și de rămas bun de la Icoana Maicii Domnului. Am fost prezenți nouă preoți și părintele Ștefan Vacaru a prezentat locul Mariei în viața noastră. Erau prezenți numeroși credincioși, chiar și ortodocși. Iar la ora 14, după o scurtă rugăciune în fața icoanei, am însoțit-o cu emoție pe Maria plecând. Au fost zile alese, frumoase, binecuvântate simțind-o pe Maria printre noi în chip deosebit. A fost un eveniment așteptat și trăit de comunitatea întreagă.

Pr. Silvestru Bejan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10-13 aprilie: Mogoșești-Siret: Toți copiii se simt bine în preajma mamei


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat