Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

București: Înscrieri la Institutul Ecumenic de Muzică Sacră (IEMS)

Înscrierile la Institutul Ecumenic de Muzică Sacră din București, pentru anul academic 2011-2012, se vor desfășura în două sesiuni: 16 mai - 11 iunie 2011 și 1-15 septembrie 2011, la sediul institutului, din str. G-ral Berthelot, 19, sector 1, București.

Începând din luna mai, se vor putea efectua înscrierile și online, direct de pe situl Institutului: www.iems.ro, urmând instrucțiunile de acolo.

Pentru anul academic 2011-2012 care este și al doilea an de existență al institutului, pe lângă secțiile deja existente: Secția de Cânt gregorian, Secția de Orgă și Dirijat, Secția de Muzică Sacră pentru copii, se va deschide o nouă ramură a cântului religios: Secția de Cânt bizantin, tot cu durata de trei ani de studiu.

Cursurile oferite de institut se adresează tuturor celor dornici să cunoască frumusețea și profunzimea spirituală a diferitelor cântări bisericești, de rit latin sau oriental. Prin îmbinarea lecțiilor teoretice cu cele practice, de cânt, prin diferite manifestări liturgice (Sfintele Liturghii, celebrarea Liturgiei Orelor) pregătite de-a lungul anului de studiu, prin participarea la diferite concerte de muzică sacră etc., cursanții pot ajunge să cunoască, să cânte, să interpreteze, să-și formeze o bogată cultură liturgică și muzicală și să ducă mai departe în ambientul de unde provin, bogăția acestor cântări atât de prețioase ale Bisericilor noastre.

În același timp, toți cei ce doresc să ofere slujirea lor muzicală în cadrul celebrărilor parohiale fie ca organiști, fie ca dirijori, coriști sau cantori, vor avea oportunitatea unui studiu complet și aprofundat în domeniul ales, care să le permită acestora exercitarea cu competență a rolului respectiv.

Toți cei interesați pot obține și alte informații direct de pe situl institutului: www.iems.ro sau de la persoana de contact: Sr. Carmen Petcu CJ, director al IEMS (Șos. Olteniei, 6, 077160-Popești Leordeni / Ilfov; tel. 0732/757320; 021/3615020; e-mail: carmencj2000@yahoo.it).

Sr. Carmen Petcu, CJ


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat