Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja "Sfântul Francisc de Assisi": Pelerinajul icoanei Maicii Domnului

Continuând pelerinajul prin parohiile Diecezei de Iași, icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, din sanctuarul marian de la Cacica a ajuns în perioada 7-10 aprilie 2011 în Parohia "Sfântul Francisc de Assisi" din Cleja.

Adunați în jurul icoanei Preafintei Fecioare Maria, credincioșii comunității "Sf. Francisc de Assisi" din Cleja s-au bucurat cu adevărat de prezența Maicii Domnului și împreună cu cei din comunitățile învecinate au trăit zile bogate în har și de trăire spirituală intensă în pregătirea pentru marea sărbătoare a Paștelui ce se apropie.

Cu ocazia găzduirii icoanei Sfintei Fecioare în comunitatea noastră au fost ținute și misiuni populare, conduse de părintele Gheorghe Cojocaru, paroh de Nicolae Bălcescu. Fiind anul pastoral dedicate familiei, tema misiunilor populare a fost familia - "Familie, devino ceea ce ești". În omiliile sfinției sale, părintele predicator i-a încurajat și i-a îndemnat pe credincioși să trăiască sacramentul sfintei Căsătorii printr-o credință veritabilă, suferință, rugăciune și iubire. Rugăciunile și îndemnurile rostite au fost dedicate în mod deosebit familiei creștine, baza societății și a Bisericii, de unde pornește orice formare umană.

Ne-am unit cu mic, cu mare în rugăciune, în fața icoanei, pentru a cere prin mijlocirea Mariei ajutor pentru Biserică și comunitate, pentru familiile noastre și pentru fiecare dintre noi. În aceste zile de sărbătoare mariană s-au celebrat zilnic două sfinte Liturghii, la care au participat mai mulți preoți, sfântul Rozariu, iar în serile zilelor de vineri și sâmbătă am meditate în procesiune, prin sat, împreună cu Mama noastră din cer, prezentă în mijlocul nostru prin icoana de la Cacica, suferințele Domnului nostru Isus Cristos și frumoasele mistere de rozariu.

Duminică, 10 aprilie 2011, la ora 11.00 s-a celebrat sfânta Liturghie de încheiere a pelerinajului icoanei mariane și a misiunilor populare, prezidată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași. La această sfântă Liturghie au concelebrat mai mulți preoți din împrejurimi și a participat un mare număr de credincioși.

Preasfințitul ne-a îndemnat să cerem mereu ajutorul Mariei și să o iubim mereu pentru că e Mama noastră cerească. De asemenea, episcopul ne-a explicat că sfânta Fecioară trebuie să stea mereu în mijlocul familiilor noastre pentru a ne proteja și a ne purta spre Isus Cristos, Fiul ei; că Maria rămâne în mijlocul nostru prin rugăciunea sfântului Rozariu și că trebuie să urmăm exemplul ei în a-l urma și a-l asculta pe Isus Mântuitorul.

Cu toți am celebrat aceste momente de har, ce ne-au umplut sufletele de speranță și credință, cu bucurie, întărindu-ne în peregrinajul nostru pământesc către patria cerească, încurajați să cerem în continuare protecția și mijlocirea Maicii Domnului pentru noi și familiile noastre, pentru ca ea, Maria, să ne conducă la Isus, unicul și adevăratul păstor al inimilor noastre, pacea sufletelor noastre.

Mulțumim cu această ocazie părintelui paroh Iosif Demeterc, pentru că a dorit ca sanctuarul marian de la Cacica să se mute, chiar și pentru câteva zile, în comunitatea noastră, "Sfântul Francisc de Assisi" din Cleja, iar noi să avem posibilitatea de a fi alături de sfânta Fecioară Maria, mama noastră cerească. De asemeni, mulțumim părintelui vicar Sergiu-Doru Stoica pentru organizare și, pentru ca să nu ne lungim, mulțumim tuturor persoanelor care au contribuit într-un mod sau într-altul, vădit sau anonim, la o desfășurare cât mai plăcută a acestor solemnități în jurul Mariei, ocrotitoarea noastră cerească.

Sr. Veronica Călugăru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-10 aprilie: Cleja "Sfântul Francisc de Assisi": Pelerinajul icoanei Maicii Domnului


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat