Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Snagov: Organizarea Întâlnirii Naționale a Operatorilor Media Catolici

La mănăstirea călugărilor carmeliți (Snagov), în perioada 9-12 mai 2011, va avea loc cea de-a XI-a Întâlnirea Națională a Operatorilor Media Catolici (INOMC), cu tema Rețelele de socializare în era digitală - O provocare pentru comunicarea Bisericii.

Întâlnirea se va desfășura sub egida Conferinței Episcopilor din România (CER), cu binecuvântarea ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop de București, responsabil cu probleme de media la nivelul CER.

Tema de anul acesta a fost aleasă plecând de la mesajul papei Benedict al XVI-lea cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicațiilor Sociale din 2011 ("Adevăr, vestire și autenticitate de viață în era digitală").

Invitații vor dezvolta următoarele teme:

a) Realitatea rețelelor de socializare în România: influență și extindere;

b) Ofertele rețelelor de socializare: avantaje și dezavantaje;

c) Compatibilitate sau incompatibilitate intre evanghelie și "realitățile virtuale"?

Sesiunile vor fi în limba italiană cu traducere simultană în română.

Întâlnirea se adresează reprezentanților media din diecezele catolice din România și profesioniștilor catolici care lucrează in diferite structuri de comunicare mediatică. Prin această întâlnire se dorește ajutorarea la formarea comunicatorilor catolici din diferitele dieceze și din alte realități media catolice pentru a trăi și a mărturisi credința în era digitală, în special pentru a permite o eficiență majoră în transmiterea mărturiei creștine pe calea rețelelor de socializare.

Călugării carmeliți, care găzduiesc această întâlnire, oferă masă și cazare, contribuția fiecărui participant fiind de 80 lei pe zi. Pentru cei care vor veni cu trenul se va organiza transportul de la Gară la Snagov și retur.

Pentru o mai bună organizare, doritorii sunt rugați să confirme cât mai repede participarea prin intermediul responsabililor din fiecare dieceză / eparhie (pr. Francisc Doboș, tel. +39 328 8451938, e-mail: francisc.dobos@me.com, francisc.dobos@yahoo.it).

Din Dieceza de Iași până acum și-au anunțat participarea: pr. Cornel Cadar, pr. Vasile Petrișor și pr. Petru-Sebastian Tamaș.

Întâlnirea Națională a Operatorilor din Mass-Media Catolice este o inițiativă ajunsă la cea de-a IX-a ediție. Primele două întâlniri au avut loc la Sinaia, apoi la Iași (2002), la Cluj-Napoca (2003), la Miercurea-Ciuc (2004), la Oradea (2005), Baia Mare (2006), București (2007), Blaj (2009) și Oradea (2010).

* * *

"Noile tehnologii nu doar că schimbă modul în care comunicăm, ci comunicarea însăși, în așa măsură încât se poate spune că trăim într-o perioadă marcată de o amplă transformare culturală. Aceste mijloace de răspândire a informațiilor și cunoștințelor dau naștere unui nou mod de a învăța și a gândi, cu oportunități fără precedent pentru stabilirea de relații și construirea de prietenii" (Papa Benedict al XVI-lea).


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat