Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (ITRC): Oră de rugăciune pentru preoți

Preoții catolici din Iași s-au întâlnit joi, 7 aprilie 2011, începând cu ora 12.00, pentru un moment de rugăciune la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif". Cu această ocazie, au fost prezenți și PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă.

Peste 30 de preoți care-și desfășoară activitatea în parohiile din Iași și la Seminar, împreună cu seminariștii, au avut ocazia să aprofundeze mai mult misterul chemării preoțești, care îi aseamănă pe cei care o urmează cu Isus Cristos, Cuvântul Tatălui trimis pentru mântuirea oamenilor.

Ora de rugăciune a avut ca punct principal meditarea Căii Crucii, într-o variantă pentru preoți, urmată de recitarea Litaniei Domnului nostru Isus Cristos, preot și victimă. Aceste rugăciuni au adus în atenție demnitatea și responsabilitatea chemării sacerdotale, pentru urmarea căreia se cere o fidelitate deplină și o conformare cât mai fidelă a voinței proprii cu voința lui Cristos și a Bisericii. La finalul acestui moment de comuniune spirituală s-a recitat Ora Medie din rugăciune oficială a Bisericii - Breviarul.

Preasfințitul Petru a subliniat, cu această ocazie, invitația Mântuitorului de a-l urma pe drumul Crucii până la capăt, deoarece ucenicul nu poate fi mai presus decât maestrul său și nu poate alege altă cale de desăvârșire spirituală decât aceea urmată de Cristos care l-a chemat și l-a trimis în via sa.

Participanții au plecat vizibil însuflețiți de utilitatea acestui moment, care a întărit conștiința celor prezenți de a se armoniza cât mai mult în cuvânt și faptă cu Acela care, fiind fără pată și dat la moarte pentru cei păcătoși, a binevoit să-i cheme și să-i facă părtași la opera sa de mântuire, în calitate de preoți.

Andrei Dumitrescu


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat