Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mare: A patra întâlnire a tinerilor din Acțiunea Catolică, zona Bacău

Copiii o doresc pentru libertatea caracteristică, bătrânii o vor înapoi pentru frumusețea și poezia ei... iar noi, tinerii, încercăm să profităm din plin de darul de care dispunem acum: tinerețea. Nu ratăm nici o ocazie ca să ne întâlnim și împreună să-l lăudăm pe Isus.

Așa că sâmbătă, 2 aprilie 2011, ne-am adunat, la Valea Mare, 250 de tineri din Acțiunea Catolică, zona Bacău, veniți din 20 de parohii.

De pe la ora 9 dimineața au început să apară microbuzele pline și fiecare participant a primit un steguleț cu tema și logo-ul acestei întâlniri.

După rugăciunea de început a urmat un moment formativ în care părintele Petru Sebastian Tamaș ne-a vorbit despre libertate și tinerii de azi, ne-a explicat tema propusă de Sfântul Părinte papa Benedict al XVI-lea - "Înrădăcinați și întemeiați în Cristos, tari în credință" (Col 2,7) și ne-a făcut să înțelegem de ce a fi "acționari" este un lucru atât de bun și important.

A urmat repetiția pentru Liturghie și apoi Liturghia, momentul central al întâlnirii noastre. Au concelebrat 13 preoți.

Prânzul a fost oferit de parohia gazdă, timp în care ne-au încântat sunetele melodioase ale instrumentelor mânuite de copii din Valea Mare, membrii ai orchestrei Ansamblului "Ecoul din Vale".

Programul cultural a fost cu siguranță un moment amuzant, educativ și interesant. În timp ce majoritatea tinerilor participanți s-au întrecut în actorie, trei tinere au spart tiparul și ne-au cântat, doi clovni ne-au prezentat momente pline de haz și alții ne-au înveselit cu glumele lor, iar noi i-am aplaudat pe măsură. Scenetele au fost scurte sau mai lungi, amuzante sau cu o morală, au relatat povestea unor probleme și ne-au dat rezolvarea ideală a acestora, au parodiat povești de mult știute sau au inventat altele noi.

Încheierea s-a făcut cu o rugăciune, cu mulțumirile de rigoare și cu multe îmbrățișări și promisiuni de revedere. Sperăm că din acea mulțime de tineri participanți la întâlnire, majoritatea s-au întors acasă mai entuziaști și mai liniștiți, gata să împărtășească cu ceilalți bucuria lor.

Mulțumim bunului Dumnezeu, responsabililor zonali ai Acțiunii Catolice, organizatori ai acestei întâlniri, păstorilor comunității gazdă, tinerilor și adulților din Acțiunea Catolică din Valea Mare, Fundației "Episcop Ioan Duma" și tuturor binefăcătorilor care au colaborat la buna desfășurare a acestei a patra întâlnire zonală a tinerilor din zona Bacău.

Silvia Mihaela Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 aprilie: Valea Mare: A patra întâlnire a tinerilor din Acțiunea Catolică, zona Bacău


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat