Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Filipești: Ședință interdecanală

Preoții din Decanatele de Bacău și Traian s-au întâlnit miercuri, 27 aprilie 2011, la Filipești, în apropiere de Bacău, la ședința obișnuită de primăvară. Au participat aproximativ 70 de preoți din cele două decanate, principalele puncte dezbătute fiind cele propuse în cadrul întâlnirii Consiliului Prezbiteral, din 4 aprilie.

Având în vedere apropierea geografică dintre Decanatele de Bacău și Traian, s-a considerat oportun ca întâlnirea să aibă loc împreună. În deschidere, după salutul pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, a fost proclamat fragmentul evanghelic din sfântul Luca, ce descrie întâlnirea ucenicilor cu Isus pe drumul spre Emaus.

Pr. Gheorghe Cojocaru, vicedecan de Bacău, a lecturat meditația părintelui Cristinel Fodor cu tema: "Familia, sanctuar al iubirii". Au urmat câteva discuții și sugestii concrete despre inițiativele pastorale din diverse parohii. S-a adus în discuție și importanța cererilor pe care cei divorțați trebuie să le prezinte mai întâi parohului propriu pentru a putea primi sfintele sacramente.

Părintele Gabriel Farcaș, decan de Galbeni, a prezentat un material al părintelui Cornel Cadar despre eroismul și slăbiciunile preoților și laicilor în perioada comunistă. Părintele Cornel Cadar, sosit între timp în mijlocul preoților, a răspuns unor întrebări venite din rândul acestora.

O prezentare a proiectelor și activităților Caritasului Diecezan a fost făcută de părintele Marius Adam, care a mulțumit pentru sprijinul oferit de credincioși. Pr. Lucian Simon a făcut câteva precizări cu privire la Asociația Caritas Bacău.

Pr. Andrei Cocianga și pr. Costel Țăranu au adus în discuție aspecte legate de pastorația vocațiilor, propunându-se sâmbăta ce precede Duminica Vocațiilor ca zi de întâlnire a tuturor ministranților cu episcopul. A fost reluat apelul ca parohii să acorde o atenție deosebită seminariștilor și chemărilor la viața consacrată.

Alte diferite puncte, precum Ziua Tineretului, cursul de pregătire pastorală pentru preoți, cărțile și revistele religioase s-au aflat, de asemenea, pe ordinea de zi. Nu au fost trecute cu vedere nici aspectele administrative.

Întreaga întâlnire s-a desfășurat în spiritul bucuriei și al comuniunii sacerdotale, fiind o adevărată întărire în slujirea pastorală.

Pr. Petru Tamaș


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat