Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Zi de reculegere pentru terezine

La Casa "Sfântul Iosif" din Iași, 130 de terezine (membrele Institutului Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus") din întreaga țară s-au întâlnit sâmbătă, 2 aprilie 2011, pentru o zi de reculegere, iar tema abordată a fost "Deschiși în fața Cuvântului".

Ziua a debutat cu cântarea Laudelor, după care a conferențiat pr. George Paștiu, asistentul spiritual general al institutului, venit de la Lugano (Elveția), cu o scurtă prezentare a documentului Verbum Domini, al Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea.

Pr. Alois Fechet, vicar episcopal cu viața consacrată, a fost prezent în timpul conferințelor. După ce a felicitat întreaga companie pentru activitățile desfășurate de terezine în timpul anului liturgic, ne-a dat câteva sfaturi utile pline de har și iubire și ne-a invitat la următoarea întâlnire a tuturor persoanelor consacrate de la Roman.

Elena Matei (Bacău) ne-a prezentat o reflecție din același document, Biserica primește Cuvântul, nr. 50-51, după care Mariana Cornea (Huși) a dezvoltat subiectul Dimensiunea biblică a catehezei, nr. 74.

Cuvântul lui Dumnezeu și Liturgia orelor, un alt paragraf important din documentul papei a fost dezvoltat de Agnesa Husaru (Buhonca). Pășunea bogată a Cuvântului lui Dumnezeu ce se găsește în Liturgia Orelor a devenit rugăciunea tuturor celor botezați și este izvorul cel mai de preț al spiritualității.

Lucrările au fost încheiate de Ecaterina Hanganu (Iași) care ne-a explicat despre necesitatea rugăciunii și Vestirea Cuvântului lui Dumnezeu în fața celor suferinzi.

Sfânta Liturghie de la ora 12 a fost prezidată de PS Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iași, alături de Mons. Benone Farcaș, vicar general la Episcopia Romano-Catolică de Chișinău, din Republica Moldova, pr. George Paștiu (Lugano), pr. Anton Despinescu, spiritualul terezinelor din Iași, pr. Cornel Cadar, directorul Editurii "Presa Bună", pr. Iosif Dorcu, paroh și decan de Iași, pr. Petru Sescu, paroh la Iași "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", și pr. Gabriel Bucur, paroh la Poiana Micului (Suceava).

După masa de prânz s-a desfășurat o oră de adorație a preasfântului sacrament și am cântat Vesperele.

După binecuvântarea finală, a fost lansat nr. 19 al revistei "Calea cea mică", în ale cărei 20 de pagini sunt cuprinse binecuvântarea și reflecția despre Postul Mare a episcopului auxiliar, PS Aurel Percă, rubricile permanente: Suflet terezian și Ecouri, alte conferințe despre mărturisire și iertare sau despre importanța Evangheliei, poezii și rebusul "Timpul pocăinței".

Reculegerea s-a încheiat la ora 17.

Teodora Pantazi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Album foto: Iași: Întâlnirea națională de primavară a terezinelor din România


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat