Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Ne închinăm ție, Cristoase...

În timpul sfânt al Postului Mare, de câțiva ani se obișnuiește ca în Roman, la inițiativa părinților iosefini din Roman, să fie organizat un moment de rugăciune în care să putem medita asupra misterului pătimirii și morții lui Cristos, prin Calea Sfintei Cruci.
 

Dacă anul trecut acest moment s-a desfășurat la Parohia Romano-Catolică "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", în acest an, cea care a avut menirea de a pregăti îndeaproape acest eveniment a fost Parohia Romano-Catolică "Isus, Bunul Păstor", prin preoții comunității, pr. paroh Francisc Fărcășel, și pr. vicar Iulian Roca, împreună cu frații capucini care au avut o contribuție deosebită în ceea ce privește acompaniamentul cântecelor.
 

Momentul de rugăciune s-a desfășurat pe 1 aprilie 2011, începând cu ora 19.15 și a fost condus de pr. paroh Francisc Fărcășel și pr. iosefin Fabio Volani. Au fost prezenți atât copii, tineri și adulți din parohiile romano-catolice din Roman, precum și persoane consacrate din diferitele congregații existente în acest oraș.
 

Astfel, împreună, printr-o implicare activă atât în ceea ce privește organizarea, cât și în ceea ce privește partea spirituală, ne-am unit cu toții în cânt și rugăciune pentru a-l însoți pe Cristos pe drumul crucii, pentru a înțelege mai bine acest mister și pentru a reuși să privim mai mult asupra acțiunilor noastre prin care îl împovărăm și mai mult pe Isus, ca astfel să ne putem schimba în bine și să trăim cât mai bine viața de creștin.
 

Modelul de rugăciune abordat a fost cel al lui Michel Quoist. Înainte de fiecare stațiune ne-am unit în cântece strâns legate de mesajul stațiunii respective, pentru a ne putea dispune mai ușor la cele ce urma să ascultăm și să medităm.
 

Parcurgând împreună cu Cristos drumul Calvarului, am avut ocazia de a conștientiza tot mai mult iubirea nemărginită a lui Dumnezeu, iubire ce a atins apogeul în moartea lui Isus pe cruce pentru fiecare dintre noi.
 

La sfârșit, a avut loc o colectă prin care am putut oferi din puținul nostru pentru copiii din Kenya, pentru ca astfel să putem alina și noi suferința lor.
 

Ceea ce noi trebuie să facem acum e să nu ne oprim aici, dar să încercăm să fim tot mai motivați de acest scurt moment de rugăciune în a ne converti, în a ne purta propria cruce alături de Isus cu răbdare și credință, ca mai apoi să putem învia și noi împreună cu Cristos!

Andreea Ghiuzan


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat