Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (AC): Întrunirea Consiliului Diecezan și a Colegiului asistenților spirituali

În perioada 4-6 martie 2011 s-a desfășurat întrunirea Consiliului Diecezan și a Colegiului asistenților spirituali AC Iași, la Centrul Diecezan Caritas Iași, cu participarea a 26 de membri.

Programul s-a deschis cu sfânta Liturghie, urmată de prezentarea activităților desfășurate de fiecare sector, atât cele zonale, diecezane și naționale. A fost o perioadă de vitalitate pentru membrii Consiliului diecezan, s-au desfășurat cursuri de formare atât zonale cât și diecezane pentru toate cele trei sectoare, activități culturale și recreative: concerte de colinde, turnee de ping pong, de șah, de fotbal; întâlniri ale copiilor - "Ziua Bucuriei", participări la cursuri de formare la nivel național și la diverse activități internaționale.

Sâmbătă, pr. Felix Roca, asistentul spiritual general al Acțiunii Catolice, prin parabola semănătorului, a invitat membri Consiliului diecezan la reflecție asupra disponibilității de a asculta cuvântul lui Dumnezeu și de a-l face să aducă roade în viața noastră și în asociația noastră și asupra încrederii lui Dumnezeu, care seamănă cu bunătate și generozitate și acolo unde este pietriș, teren uscat sau spini. În continuare s-a lucrat pe sectoare, s-au pregătit activitățile următoare și s-au făcut propuneri de activități pentru anul asociativ 2011-2012. Un moment important la constituit actualizarea Regulamentului de ordine interioară și stabilirea atribuțiilor responsabililor parohiali și diecezani.

Duminică, după participarea la sfânta Liturghie, s-au discutat aspecte organizatorice cu referire la ZMT Madrid, Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (INTC) din 2012 și Întâlnirea Federației Internaționale a Acțiunii Catolice (FIAC) care se va desfășura la Iași în august 2012.

Să ascultăm îndemnurile Sfântului Părinte papa Ioan Paul al II-lea, care curând va fi beatificat, rostite în ziua de 26 aprilie 2002: "Biserica nu se poate lipsi de Acțiunea Catolică! Biserica are nevoie de un grup de laici care, fideli vocației lor și îndeaproape uniți cu păstorii legitimi, să fie dispuși să mărturisească, cu aceștia din urmă, munca cotidiană a evanghelizării în toate domeniile. (...) Ea are nevoie de laici care știu să vadă în botez rădăcina demnității lor, în comunitatea creștină, propria lor familie cu care își împart credința, și în păstor, tatăl care îi ghidează și îi încurajează în drumul lor de fraternitate".

Bernadeta Farțade-Gabor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4-6 martie: Iași (AC): Întrunirea Consiliului Diecezan și a Colegiului asistenților spirituali


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat