Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Liturghie prezidată de Mons. Roland Minnerath

Vineri, 4 martie 2011, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, a avut loc o sfântă Liturghie celebrată de Mons. Roland Minnerath, arhiepiscop și mitropolit de Dijon (Franța), alături de care au concelebrat PS Petru Gherghel, PS Aurel Percă și alți preoți din Iași. Liturghia a fost animată de corul de tineri ai catedralei "Juvenes Ecclesiae".

La începutul sfintei Liturghii, PS Petru Gherghel i-a urat bun venit Mons. Roland Minnerath în mijlocul credincioșilor din Iași prezenți la celebrare.

În cuvântul de învățătură, Mons. Roland Minnerath a încercat să evidențieze, pe marginea lecturilor liturgice, ce înseamnă Templul lui Dumnezeu. El a evidențiat trei reprezentări ale Templului. În primul rând el a vorbit de Templul din Ierusalim, din Vechiul Testament, care după venirea lui Isus nu își mai îndeplinea misiunea. Noul Templu era trupul lui Isus, prin intermediul căruia Dumnezeu a dus la împlinire planul său de mântuire.

În al doilea rând, Excelența sa sublinia faptul că adevăratul Templu al lui Dumnezeu este trupul lui Isus glorificat, locul unde ne întâlnim cu Dumnezeu, loc de întâlnire a tuturor creștinilor. Cea de a treia reprezentare a Templului o constituie casa de rugăciune (comunitatea adunată în rugăciune), formată din noi creștinii. Pentru ca o astfel de comunitate formează Templul lui Dumnezeu, trebuie să fie caracterizată de rugăciune și iertare. La sfârșitul omiliei, Mons. Roland Minnerath și-a exprimat emoția de a vedea adunarea mare de credincioși care au venit să participe la Liturghie alături de episcopul lor PS Petru Gherghel. El a văzut în această adunare un semn al comuniunii dintre credincioșii catolici din toată lumea.

La sfârșitul celebrării, PS Petru Gherghel, mulțumindu-i Mons. Roland Minnerath pentru vizită, i-a oferit, în dar, o copie a icoanei Maicii Domnului de la Cacica.

Sergiu Gabor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 martie: Iași: Liturghie prezidată de Mons. Roland Minnerath


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat