Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Femeile care frecventează biserica sunt mai fericite

Arată și mai multă imunitate față de evenimentele negative

ARLINGTON (Virginia, Statele Unite), miercuri, 23 februarie 2011.

Un studiu recent arată că femeile care frecventează regulat biserica sunt mai imune față de necazurile vieții și, în general, sunt mai fericite.

Alexander Ross, de la Institutul pentru Științe Psihologice, este autorul studiului care s-a concentrat pe fericirea descrescândă a femeilor americane în ultimii 36 de ani.

Ross a descoperit că frecventarea bisericii este un factor semnificativ în fericirea femeilor. S-a constatat că o scădere a acestei frecventări în perioada de la 1972 la 2008 a avut efecte directe asupra fericirii femeilor implicate în studiu.

"Scăderea frecventării în timp, un comportament asociat unei minore fericiri generală, explică în parte declinul fericirii femeilor", a subliniat Ross.

Schimbări în societate

În același mod, femeile care au afirmat că frecventează regulat biserica par mai imune față de elementele care au provocat declinul general al fericirii.

"Dacă se presupune că schimbările pe care societatea noastră le-a experimentat în ultimele decenii au avut un impact negativ asupra fericirii femeilor", a observat Ross, "analiza susține în concluzie că femeile care frecventează biserica au fost mai puțin sensibile la acest impact".

Studiul, publicat în volumul cel mai recent al publicației "Interdisciplinary Journal of Research on Religion", a subliniat scăderea frecventării bisericii și din partea bărbaților în aceeași perioadă, dar acesteia nu-i corespunde un semnificativ declin al fericirii masculine.

Ross a explicat că aceasta se poate datora faptului că femeile au modificat obiceiurile lor referitoare la frecventarea bisericii în cursul anilor în mod mai drastic față de bărbați. Declinul frecventării feminine este și mai consistent față de cel al frecventării masculine.

Expertul a mai subliniat că "deși așteptările față de rolul bărbaților și al femeilor au fost schimbate în ultimele decenii, se poate spune că sunt schimbate în mod mai radical cele referitoare la femei".

"În contextul unui major sens al dezagregării sociale, poate femeile au beneficiat mai mult decât bărbații de influența stabilizatoare a unei frecventări regulate a bisericii".

"Sfântul Augustin nu ar fi surprins de ceea ce am descoperit, deoarece el învăța că binele cel mai mare al umanității este Dumnezeu", a încheiat Ross.

(După Zenit, 24 februarie 2011)

Traducere de Eugenia Dămătar


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat