Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pelerinajul Icoanei Maicii Domnului de la Cacica la Bogata

Tânără parohie Bogata, în perioada 17-20 februarie 2011, a trăit trei zile și trei nopți de mare bucurie și har împreună cu credincioșii catolici și ortodocși veniți din toată valea Trotușului, deoarece Icoana Maicii Domnului de la Cacica a fost adusă în pelerinaj în biserica din Bogată.

În față Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului ne-am unit cu toții în rugăciune și sărbătoare. Maica Preasfântă i-a apropiat de Isus și de Biserică și pe cei reci în credință care nu veneau la biserică. Părinți și copii împreună s-au rugat în fața icoanei și au atins icoana cu diferite obiecte și haine pe care le păstrează ca amintire.

În fiecare zi s-au celebrat câte două sfinte Liturghii cu predici mariane foarte frumoase, s-au recitat mai multe Rozarii, au avut loc ore de rugăciuni mariane cu copii, tineri, părinți și bunici și momente de liniște și rugăciune personală.

Vineri seara am mers în procesiune cu icoana sfântă în cimitir și ne-am rugat pentru toți răposații noștri, iar sâmbătă seara copii și tinerii ne-au prezentat sceneta "Aparițiile sfintei Fecioare Maria la Fatima".

Duminică dimineața l-am întâmpinat pe Preasfințitul Aurel Perca care a celebrat sfântă Liturghie de încheiere a pelerinajului. La predică, Preasfințitul ne-a vorbit despre Maica Domnului și a noastră și despre bucuria de a o iubi și de a o ruga prin rugăciunea sfântului Rozariu.

După împărtășanie, Preasfințitul a binecuvântat bijuteriile oferite de către credincioși pentru încoronarea Icoanei Sfinte și a sfințit Icoana Sfintei Fecioare Maria oferită ca amintire de către părinții franciscani. După sfânta Liturghie am mers în procesiune cu icoana sfântă pe străzile sătucului nostru, iar la încheierea s-a oferit tuturor credincioșilor și pelerinilor o întăritură.

Cu toții ne-am umplut sufletele de harurile primite prin mijlocirea Preacuratei! Ne rugăm și sperăm în continuare ca Măicuța Preasfântă să ne ocrotească, să ne unească în jurul lui Isus și să ne ajute să renovăm biserica, atât cea de cărămidă, cât și cea spirituală, ale cărei cărămizi suntem noi.

Maică preasfântă, roagă-te pentru noi!

Pr. Isidor Mîrț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17-21 februarie: Pelerinajul Icoanei Maicii Domnului de la Cacica la Bogata


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat