Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Părintele Alois Guanella, în curând sfânt

"Doamne, ești speranța mea, în tine mi-am pus încrederea din copilărie". Acest verset din Psalmul 70, recitat la Ora medie, descrie bine ceea ce-i unește pe noii sfinți pe care papa Benedict al XVI-lea a anunțat că-i va canoniza la 23 octombrie 2011: încrederea neclintită în Dumnezeu. Printre aceștia se află și fericitul Alois Guanella (1842-1915), fondatorul Congregației "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe" care acționează în România din anul 1993. Anunțul canonizărilor a fost făcut la 21 februarie 2011, în Sala Consistoriului din Vatican.

"Recunoașterea sfințeniei părintelui Guanella - spune sora Serena Ciserani, superioara generală a congregației - este un dar de speranță oferit tuturor celor «mici» ai lumii, pentru că în el știu că pot găsi un mijlocitor în cer pentru consolarea și mângâierea inimii lor și ne îndeamnă pe fiecare din noi să mergem mai repede pe cărările înflorite ale carității guaneliene pentru a nu-i lăsa singuri pe bolnavii care caută sănătatea, inimile frânte care doresc să fie consolate, cei îndurerați care au nevoie de tandrețe, cei slabi care sunt de susținut în drumul lor, cine plânge și este însetat după un zâmbet".

Modelul sfințeniei părintelui Guanella să fie pentru fiecare din fiicele sale și pentru fiecare cunoscut al familiei guanelliene îndemn spre bine și spre sfințenie. Să ne bucurăm împreună și să ne rugăm pe drumul de zi cu zi spre împărăția lui Dumnezeu: "O Tată, retrăiește cu spiritul tău în fiicele tale. Vizitează cu gând recunoscător casele săracilor tăi, dă-le prietenilor numelui tău și ai inimii tale răsplata pentru bine, pregătește-le tuturor un loc alături de tine pentru veșnicie. Amin".

Surorile "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe" din România


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat