Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Etapa județeană a concursului "Lumină din lumină"

Etapa județeană a concursului "Lumină din lumină" pentru elevii de liceu, a avut loc sâmbătă, 19 februarie 2011, la ora 10.00, în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași. Comisia a fost formată din pr. dr. Benone Lucaci, inspector zonal, pr. Petrică Chelaru, prof. Fulvina Blânda, prof. Camelia Bejan și prof. Lăcrămioara Boroș.

Lucrările elevilor au avut ca tematică (la alegere) la secțiunea I: "Sacramentul Căsătoriei", la secțiunea II: "Sacramentul Botezului", iar la secțiunea III: "Eu sunt lumina lumii".

Cei trei candidați au susținut în fața comisiei tema eseului în programul PowerPoint. Eleva Toma Mădălina din clasa a XI-a, de la Liceul "Cuza Vodă" Huși, jud. Vaslui, sub îndrumarea doamnei prof. Mariana Cornea, cu tema "Eu sunt lumina lumii, cine mă urmează, va avea lumina vieții" a împărtășit o curiozitate: "Fiind mică, îmi amintesc cum încercam să prind în mâini lumina, dar astăzi știu că nu o pot cuprinde, ci o pot primi fără alte cuvinte... E un mister înțeles în atâtea culori!" și a scos în evidență importanța Luminii, care este însuși Isus Cristos, în viața de credință.

Celelalte două eseuri au fost susținute de elevi (clasa a XI-a) de la Liceul "Bogdan Vodă" din Hălăucești, jud. Iași, coordonați de prof. Lidia Petrescu. "Sacramentul Botezului", a fost prezentat de eleva Breac Simona-Daniela, arătând că primirea lui îl obligă pe creștin să-l trăiască într-un mod autentic. Clopoțel Ciprian Emanuel a rezumat în lucrarea "Sacramentul Căsătoriei", însemnătatea familiei creștine în Biserică și în viața socială.

Pentru etapa diecezană, care se va desfășura la Iași la 14 mai 2011, s-au calificat elevele Mădălina Toma (premiul I) și Simona-Daniela Breac (premiul II).

La sfârșitul concursului membrii comisiei au mulțumit pr. paroh Petru Sescu pentru disponibilitate și susținere și i-au felicitat pe candidați și pe profesorii coordonatori.

Prof. Lăcrămioara Boroș

* * *

Iași: Concurs de eseuri "lumină din lumină"

La Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași s-a desfășurat un concurs de eseuri și creație literar-religioasă "Lumină din lumină", sâmbătă, 19 februarie 2011, fiind etapa zonală/județeană pentru zona Iași.

Concursul se înscrie în seria competițiilor organizate la nivel diecezan pentru elevii de liceu și s-a organizat pe două niveluri: nivelul I pentru clasele IX-X și nivelul II pentru clasele XI-XII.

Elevii s-au înscris la concurs la una din cele trei secțiuni:

I. Sacramentul Botezului;

II. Sacramentul Căsătoriei creștine;

III. Eu sunt lumina lumii.

Comisia a analizat lucrările elevilor, din punct de vedere teoretic, dar și din punct de vedere practic în urma prezentării/susținerii acestor lucrări și apoi prin dezbateri pe marginea temei alese. Elevii de la Liceul "Bogdan Vodă" din Hălăucești au impresionat comisia prin prezentarea power point a lucrărilor, iar cei de la Liceul "Cuza Vodă" din Huși prin conținutul și ideile prezentate în eseuri. Comisia a notat toate lucrările prezentate și după concurs a avut loc premierea:

- Premiul I: Mădălina Toma, clasa a XI-a, Liceul "Cuza Vodă" din Huși, la secțiunea a III-a;

- Premiul II: Simona-Daniela Breac, clasa a XI-a, Liceul "Bogdan Vodă" din Hălăucești, la secțiunea I.

Președintele comisiei, părintele Benone Lucaci, inspector zonal de religie, a felicitat elevii prezentați la concurs și a înmânat diplome elevilor promovați pentru etapa diecezană, care va avea loc la Iași pe data de 14 mai 2011.

Prof. Fulvina Blînda

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 februarie: Iași: Etapa județeană a concursului "Lumină din lumină"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat