Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Centrul "Te Ascult": un start neașteptat, deosebit și nimerit

Când acum câteva luni, mai exact la 2 octombrie 2010, la sediul "Iosefinilor lui Murialdo" din Roman a fost inaugurat Centrul "Te Ascult", nimeni nu se gândea la un start așa de hotărât pentru un serviciu nou, necunoscut și, poate, văzut cu o anumită teamă. După o scurtă propagandă prin ziarele, asociațiile și bisericile din oraș și din împrejurimi, oamenii au venit să vadă, să se intereseze, să se prezinte pentru a fi ascultați, consiliați, ajutați. Consilierea psihologică, juridică și spirituală au avut un impact imediat, deosebit și de mare folos. Persoanele însele, care au avut prilejul da a se folosi de acest serviciu, au fost primele și cele mai interesate propagatoare la colegii, la prietenii lor.

Chiar dacă cifrele nu spun totul, aproape o sută de persoane s-au folosit de consiliere psihologică. De amintit că, în general întâlnirile pe care persoanele le au cu fiecare consilier nu se opresc la un prim contact, dar continuă în timp și de mai multe ori, cât este necesar. Pe scurt, un serviciu calificat, atent și gratuit. Fără să intrăm în miezul subiectelor discutate, putem spune că, diferitele consilieri sunt deschise la toate problemele pe care le întâmpină oamenii de azi, tinerii în mod special. Scopul Centrului "Te Ascult" este de a-i ajuta pe tineri să depășească problemele creșterii și ale dezvoltării fizice, sociale, psihologice, spirituale, afective și de orientare vocațională. Părinții, la rândul lor, întrucât nu întotdeauna fac față problemelor copiilor sau au dificultățile lor personale și de cuplu, aici, la Centrul "Te Ascult" pot să găsească un sprijin adecvat. Dorința consilierilor centrului "Te Ascult" din Roman este de a continua serviciul lor cu o pregătire profesională la înălțime, cu disponibilitatea lor primitoare, înțelegătoare și rezervată în folosul tuturor persoanelor din Roman și din împrejurimi, cu o deschidere totală față de toți oameni fără deosebire de starea lor socială, de confesiune. Dacă se poate face o diferență, va fi una pentru persoanele dezavantajate, pentru cei care trudesc mai mult în viață.

Pentru a programa orice consiliere, sunați la numărul telefonic 0760/608586, marți și sâmbătă dimineață, de la 9.00 la 13.00, sau miercuri, joi și vineri, de la ora 14.00 la ora 18.00.

O întâlnire specială de notat și de neuitat: Comunitatea "Iosefinii lui Murialdo", în colaborare cu cele patru parohii catolice din Roman și cu Centrul Diecezan pentru Pastorația Tinerilor, organizează sâmbătă, 9 aprilie 2011, la Cercul Militar din Roman, o masă rotundă cu temă "Urgență educativă: părinți și tineri într-o pașnică și constructivă confruntare",.

Pr. Fabio Volani, CSI


 

lecturi: 52.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat