Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Radio VaticanRadio Vatican: PS Petru Gherghel despre inițiativele dedicate Anului Familiei

"Înflorirea de vocații sacerdotale și călugărești depinde în bună parte de sănătatea morală și religioasă a familiilor creștine": sublinia papa Benedict al XVI-lea în discursul rostit în urmă cu un an, la 12 februarie 2010, primind împreună pe toți episcopii catolici din România și din Republica Moldova cu ocazia vizitei lor "ad limina apostolorum".

"Din păcate, în timpul nostru - observa pontiful - nu puține sunt pericolele care amenință instituția familială într-o societate secularizată și dezorientată. Familiile catolice din țările voastre care în timpul încercării au mărturisit uneori cu preț scump fidelitatea față de Evanghelie, nu sunt imune de plăgile avortului, corupției, alcoolismului și drogurilor, precum și controlului nașterilor prin metode contrare demnității persoanei umane. Pentru a combate aceste provocări, - recomanda Sfântul Părinte - este nevoie să se promoveze centre parohiale de consiliere care să asigure o pregătire adecvată vieții conjugale și familiale, dar și să se organizeze mai bine asistența pastorală a tineretului. Este necesară, mai presus de toate, o angajare decisă pentru a favoriza prezența valorilor creștine în societate, dezvoltând centre de formare unde tinerii să poată cunoaște valorile autentice, înnobilate de geniul culturii țărilor voastre, încât să le poată mărturisi în ambientele în care trăiesc.

Prezent la Roma, în perioada 8-11 februarie 2011, pentru reuniunea de episcopi organizată de Mișcarea Focolarelor, PS Petru Gherghel, episcop de Iași, vizitând redacția Radio Vatican, a folosit prilejul de a vorbi despre inițiativele pastorale în curs de derulare în sprijinul familiei și căsătoriei atât în dieceza moldavă, cât și în celelalte eparhii și dieceze.

Interviul cu PS Petru Gherghel poate fi doar ascultat în format audio, dând clic mai jos, sau poate fi descărcat, dând clic aici .


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat