Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Zi de formare zonală pentru adulții din AC

Sâmbătă, 12 februarie 2011, la Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman, a avut loc o zi de formare pentru adulți, membri și simpatizanți din Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif". Au participat 45 de participanți din cele nouă parohii ale zonei Roman în care este prezentă Acțiunea Catolică. Au fost prezente la această întâlnire și tinere familii din Parohia Berzunți, jud. Bacău. Tema acestei zile de formare a fost "Familia în planul lui Dumnezeu".

Salutul de început al asistenților spirituali pentru sectorul adulți: pr. Iosif Dămătăr, paroh de Mărgineni, și pr. Robert Canceal, paroh de Berzunți, cât și al președintei diecezane Adriana Ianuș, a imprimat în conștiința participanților, același îndemn la ascultare și implicare în viața comunității, specific apostolatului laicilor.

În primul moment de formare, pr. Iosif Dămătăr a prezentat importanța familiei creștine. Omul încă de la început are înscrisă în inimă o lege, simte că trebuie să iubească și poate realiza acest lucru doar cu ajutorul semenilor. Formează familii în cadrul cărora persoanele devin capabile să aibă o viziune echilibrată despre ele însele, despre lume sau viață. Rolul familiei nu este doar de a crea o oază de pace în interiorul ei, dar și de a se deschide spre alții pentru a primi și a da, pentru a da mai mult sens propriei vieți și celei a copiilor, pentru a regăsi în speranța lumii, propria speranță. După acest moment de formare au urmat laboratoarele unde s-a dezbătut problematica familiei urmând ca răspunsurile participanților să redea maturitatea gândirii și a punerii în practică a hotărârilor luate.

În centrul zilei a stat sfânta Liturghie, moment în care s-a dorit apropierea de Dumnezeu prin cuvântul divin și Euharistie. A urmat prânzul oferit de organizatori.

Al doilea moment de formare a fost susținut de doamna Iuliana Petruț care, a prezentat "Rolul părinților în pregătirea tinerilor pentru căsătorie". Părinții trebuie să fie alături de copii când aceștia decis să-și întemeieze o familie, să fie un exemplu pentru ei și să-i încurajeze în practicarea unei vieți morale și religioase.

În urma acestei întâlniri ne rămân în inimă cuvintele Sfântului Părinte papa Ioan al XXIII-lea: "E mult mai important ceea ce ne unește, decât ceea ce ne desparte!"

Cristina Koch Smeu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 februarie: Roman: Zi de formare zonală pentru adulții din AC


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat