Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma (Italia): PS Anton Coșa în vizită la comunitatea catolică română

Preasfințitul Anton Coșa, episcop de Chișinău, a vizitat comunitatea română din Roma, duminică, 13 februarie 2011.

Aflat la Roma cu ocazia Întâlnirii episcopilor prieteni ai Mișcării Focolarelor, episcopul Anton Coșa a răspuns invitației parohului comunității românești din Roma, pr. Isidor Iacovici, de a prezida sfânta Liturghie duminicală de la ora 16.00. Salutându-i pe credincioșii și preoții prezenți și din partea episcopului Petru Gherghel, păstorul diecezei de Chișinău și-a arătat bucuria de a fi în mijlocul catolicilor din România și Republica Moldova aflați la Roma pentru a-și câștiga un trai mai decent.

În cadrul omiliei, Preasfințitul Coșa le-a dezvăluit credincioșilor înțelesul profund al cuvintelor lui Isus proclamate la Evanghelie: "dacă dreptatea voastră nu o va întrece pe cea a cărturarilor și a fariseilor, nu veți intra în împărăția cerurilor". Nu este îndeajuns, spunea episcopul, a îndeplini formal regulile religioase, așa cum făceau cărturarii și fariseii, ci este nevoie de a merge la inima acestor reguli, iar aceasta este iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele. În lumina acestei iubiri pot fi înțelese și practicate toate îndemnurile conținute în predica de pe munte a lui Isus, relatată de evanghelistul Matei. Cu siguranță aceste îndemnuri sunt radicale, dar prin harul lui Dumnezeu și convertirea personală putem să alegem să le împlinim în viața de credință.

După ce a frânt și pâinea vieții și a dăruit-o credincioșilor care s-au împărtășit, Preasfințitul Coșa a încurajat membrii comunității de a-și păstra și mărturisi credința în mijlocul ambientului dificil în care trăiesc. Înainte de a primi binecuvântarea arhierească, pr. Isidor l-a felicitat pe episcop în numele comunității pentru împlinirea a 11 ani de la consacrarea episcopală și pentru cei 10 ani de existență a Episcopiei Catolice de Chișinău, iar toți i-au cântat din inimă "La Mulți Ani"! Mulțumind din suflet pentru urări, episcopul a promis că va reveni cu drag în comunitatea română din Roma.

Pr. Daniel Iacobuț
 


lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat