Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Brașov: Întâlnire cu reprezentanții și responsabilii cu pastorația familiilor din diecezele din România

Sub patronajul Conferinței Episcopilor din România, în ziua de miercuri, 9 februarie 2011, s-a desfășurat la Brașov, în Parohia Romano-Catolică "Preasfânta Inimă a lui Isus" (Parohia Bolonya, str. Zizinului), o întâlnire cu toți reprezentanții și responsabilii cu pastorația familiilor din diecezele din România. Din fiecare dieceză au participat câte două-trei persoane. Din partea Diecezei de Iași a participat pr. Cristinel Fodor.

La întâlnire a fost prezent și PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București, responsabil, în cadrul Conferinței Episcopilor din România, cu pastorația familiilor, iar din partea CER a participat pr. Eduard-Mihai Coșa, secretarul general.

La început a avut loc o prezentare a fiecărei delegații.

A urmat o reflecție pe care a condus-o pr. Fabian Măriuț, responsabil cu pastorația familiilor în Arhidieceza de București. A vorbit despre criza și identitatea familiei. În introducere a prezentat etimologia cuvintelor "criză", "familie". A prezentat criza ca ruptură și de ce familia și căsătoria sunt un bine pentru societate și pentru persoană.

În punctul al treilea al ordinii de zi, s-a prezentat fiecare dieceză cu inițiativele în privința pastorației familiilor.

După pauză, în partea a doua a întâlnirii, s-a discutat despre o întâlnire națională a familiilor, care, în urma discuțiilor, s-a stabilit că deocamdată nu este posibilă organizarea unei astfel de întâlniri, fără parcurgerea unor anumiți pași. Mai întâi s-a propus o întâlnire a operatorilor pastorali ai familiilor, la Șumuleu Ciuc, la care să participe câte cinci familii din fiecare dieceză (doar adulții, fără copii). Perioadele de desfășurare au fost propuse 14-16 octombrie 2011 sau 7-9 octombrie 2011, cu intenția să fie un fel de "weekend lucrativ". Motoul ales a fost luat din Familiaris consortio, nr. 17, "Familie, devino ceea ce ești", același ca motoul Anului Familiei din Dieceza de Iași. Logoul a fost ales cel de la Alba Iulia.

În cadrul acestei întâlniri din octombrie, ar urma să se analizeze posibilitatea organizării unei întâlniri naționale a familiilor.

Conferința Episcopilor din România va da publicității un comunicat de presă cu hotărârile stabilite oficial în urma analizării propunerilor de la această întâlnire.

Pr. Cristinel Fodor


 

lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat