Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

PS Petru Gherghel în vizită la Graz (Austria)

Excelența sa PS Petru Gherghel, însoțit de pr. Mihai Budău, econom diecezan, aflat în drum spre Roma, a vizitat în zilele de 5 și 6 februarie 2011 Parohia "Sf. Leopold" din Graz, Austria, unde, împreună cu Mons. dr. Gerhard Hörting, parohul comunității, activează pr. Cristian Diac.

Ajuns sâmbătă, 5 februarie 2011, a celebrat sfânta Liturghie la ora 18.00 în biserica parohială, împreună cu pr. paroh Gerhard Hörting, pr. Mihai Budău și pr. Cristian Diac.

Duminică, 6 februarie 2011, a prezidat sfânta Liturghie comunitară în limba germană pe care a mărturisit că a învățat-o mai mult în scaunul de spovadă pe când era vicar parohial la Rădăuți, comunitate bucovineană din fostul Imperiu austro-ungar. În numele comunității, pr. paroh Gerhard a salutat prezența Excelenței sale în mijlocul comunității, mulțumindu-i pentru recenta deschidere a relațiilor de colaborare mai strânsă între cele două dieceze, Iași și Graz-Seckau. În introducerea la sfânta Liturghie, PS Petru Gherghel și-a exprimat bucuria de a celebra jertfa euharistică într-o comunitate austriacă, subliniind că aici, ca și în Germania, Italia sau România, se celebrează aceeași sfântă Jertfă și se mărturisește aceeași credință catolică universală.

La finalul celebrării, a adresat câteva cuvinte comunității, în care și-a arătat recunoștința ei și prin ea întregului popor austriac pentru solidaritatea de care a dat dovadă față de dieceza noastră, mai ales în anii grei ai regimului comunist, prin contribuția financiară consistentă adusă îndeosebi la construirea seminarului diecezan și a altor instituții diecezane. "Mulțumesc frumos pentru solidaritatea de care ne-am bucurat din partea Bisericii din Austria în timpurile grele pe care le-am trăit în perioada comunistă", a mai afirmat episcopul.

După precizarea de mai sus, această vizită scurtă a fost o intercalare, un popas în cadrul călătoriei spre Roma. O vizită oficială este estimată pentru zilele dinainte și de după 19 martie 2011, sărbătoarea patronului Bisericii Universale, sfântul Iosif, când episcopul de Graz-Seckau, PS Egon Kapellari intenționează să-i prezinte instituțiile pastorale principale ale diecezei pe care o păstorește.

Pr. Cristian Diac

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5-6 februarie: PS Petru Gherghel în vizită la Graz (Austria)


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat