Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Consiliul general al Asociației Scout Catolică Română

Din dorința ca în acest an aniversar pentru scoutul catolic, 20 de ani de la înființare, toate să fie realizate "ca la carte", în ziua de 22 ianuarie 2011, la Parohia "Fericitul Ieremia" din Bacău, între orele 10-15.30, a avut loc consiliul general al Asociației Scout Catolică Română (ASCRO) în cadrul căruia reprezentanții centrelor membre ASCRo au pus la punct tot ceea ce ține de organizarea evenimentelor pe anul 2011.

La consiliu au luat parte 31 de persoane din următoarele centre locale: Bacău Fericitul Ieremia, Bacău Sfânta Cruce, Bacău centru, Adjudeni, Valea Lupului, Sagna, Lespezi, Pildești, Nicolae Bălcescu, Hălăucești, Piatra Neamț și Iași.

Punctele din ordinea de zi, supuse analizei, discuțiilor și participării active, au fost: rugăciunea, citirea procesului verbal de la întâlnirea anterioară, prezentarea pe scurt a reuniunii Conferinței Internaționale a Scoutului Catolic de la Luxemburg a cărei temă a fost "Unitate în diversitate", a relației ASCRO cu Organizația Națională a Cercetașilor din România și evaluarea finală a acțiunii Lumina Păcii de la Betleem.

La final de mandat, ca asistent spiritual general, preotul Alois Hîrja, a prezentat raportul de activitate, iar, după aprobare, fiind tot la final de mandat de responsabili general, Rita Petrea a făcut același lucru, iar Ioana Demișcă a promis că-l va trimite cât de curând.

Au avut loc alegeri pentru responsabili generali și au fost votați: Lucian Pal și Rita Petrea, rămânând ca viitorul asistent general să fie desemnat de Preasfințitul Petru Gherghel.

Deoarece ne aflăm în octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor, părintele Adrian Blăjuță, asistent pe zona Bacău, a propus o temă de formare chiar pe acest subiect, iar cea de formare metodologică a solicitat liderilor să analizeze modul de realizare a catehezelor pentru cercetași în centrele locale și până la viitorul consiliu să se propună forme creative de evanghelizare utilizate în centre pentru a împlini misiunea de educatori în favoarea credinței a liderilor.

S-au propus soluții pentru participarea în număr cât mai mare la exercițiile spirituale, la sărbătoarea aniversării a 20 de ani de scoutism catolic în dieceza noastră, la Jamboreea din vară, la campusurile de formare metodologică, de formare integrativă și la Ziua Mondiala a Tineretului din Spania.

După rugăciunea finală am pornit spre casele noastre cu încrederea că la următorul consiliu din martie vom fi tot atât de uniți și numeroși, activi și entuziaști. Îmbogățiți cu noi haruri și planuri, cu perspective de lucru și cu noi motive de a lucra în favoarea educației a unității creștine care este datoria tuturor, s-a cristalizat în noi convingerea că unitatea dă putere, că mărturiile în favoarea iubirii ne sunt utile și binefăcătoare iar întâlnirile de lucru deși obositoare sunt necesare și ne ajută.

Maria Chelariu


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat