Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Torino (Italia): Vizita PS Petru Gherghel la comunitatea românilor catolici

Marți, 18 ianuarie 2011, credincioșii veniți pentru slujba de seara în biserica "Madonna del Carmine" din Torino (Italia) au fost surprinși să-l întâlnească pe Preasfințitul Petru Gherghel, păstorul Diecezei noastre de Iași. Au concelebrat alături de episcop: pr. Gelu Miclăuș, pr. Laurențiu Ignat, pr. Felician Petre Antica și pr. Iulian Farțade.

În cuvântul său, episcopul i-a încurajat pe credincioși să rămână fideli chemării lui Dumnezeu slujindu-l în marea familie umană.

În cursul dimineții, episcopul l-a vizitat pe pr. Felician Petre Antica, vicar la parohia din Bussoleno (Susa), care se ocupă și de formarea unei comunității catolice române în Valle di Susa. Un moment important a fost și vizitarea catedralei din Susa și întâlnirea cu episcopul locului, Mons. Alfonso Badini Confalonieri, care i-a mulțumit episcopului nostru pentru trimiterea pr. Felician să lucreze în această dieceză.

În scurta sa vizită, episcopul s-a oprit și în casa Surorilor Misionare ale Pătimirii Domnului Nostru Isus Cristos din Villanova Mondovi, unde de câțiva ani pr. Matei Iosif trăiește calvarul său imobilizat pe patul de suferință. Stându-i alături și încurajându-l episcopul l-a rugat să ofere suferințele sale și pentru binecuvântarea Diecezei noastre de Iași și a familiei, căreia îi este dedicat anul acesta pastoral. Ca întotdeauna surorile au fost foarte ospitaliere.

După ce i-a salutat pe credincioșii români veniți la biserică, episcopul împreună cu ceilalți preoți au participat în catedrala din Torino la celebrarea deschiderii Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. Au prezidat Mons. Cesare Nosiglia, arhiepiscop de Torino, părintele Gheorghe Vasilescu, parohul ortodox român, pastorul Paolo Ribet, titularul Bisericii Valdese din Torino. Rugăciunea a unit nu numai credincioșii veniți în număr mare, ci și pe majoritatea preoților ortodocși ce lucrează în Piemonte pentru comunitățile române.

Seara s-a încheiat cu o agapă frățească la care s-au alăturat și ceilalți preoți români din Piemonte: pr. Iulian Herciu, paroh de Settimo Torinese, pr. Gabriel Bogatu, paroh de San Pierre în Valle d'Aosta, precum și pr. Eugen Budău, colaborator parohial la Courmayeur.

Pr. Gelu Miclăuș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 ianuarie: Torino (Italia): Vizita PS Petru Gherghel la comunitatea românilor catolici


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat