Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (Casa "Sfântul Iosif"): Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - ziua a șasea

Celebrarea ecumenică din a șasea zi de rugăciune pentru unitatea creștinilor la Iași a avut loc duminică, 23 ianuarie 2011, în capela de la Căminul de bătrâni "Sfântul Iosif" (Surorile Providenței), la ora 17.00.

La centru s-a aflat pr. decan Iosif Dorcu, însoțit de pr. Alois Fechet, vicar episcopal cu viața consacrată, pr. Daniel-Nicu Butacu, vicar la Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" și de pr. Iosif Fechetă, de la "Don Orione". La această oră de rugăciune au participat surorile gazdă împreună cu bătrânii aflați în acest cămin, surorile de la celelalte congregații din Iași, seminariști de la "Don Orione", precum și un număr mare de creștini catolici și ortodocși.

Prima lectură a fost luată din cartea profetului Iona (2,1-9). Mesajul acestei lecturi le-a amintit celor prezenți de Iona care a stat în pântecele unui pește mare și s-a rugat cu multă evlavie lui Dumnezeu.

Cea de-a doua lectură a fost luată din Scrisoarea Întâi a sfântului apostol Paul către Timotei (2,1-8). Apostolul îndeamnă pe toți oamenii să se roage cu multă încredere lui Dumnezeu și Mântuitorului nostru Isus Cristos, dar și să ducă o viață "pașnică, liniștită... și cu toată cinstea" pentru că "acest lucru este bun și plăcut lui Dumnezeu".

Textul evanghelic, luat din Matei (6,5-15) a fost citit de diaconul Marius Bereșoaie. Isus îi învață pe ucenicii săi și pe noi toți cum să ne rugăm și recomandă rugăciunea Tatăl nostru.

La predică, pr. Alois Fechet a vorbit despre necesitatea rugăciunii pentru a împlini dorința lui Isus: "Ca toți să fie una". Parafrazând Scrisoarea Întâi a sfântului apostol Paul către Corinteni părintele s-a referit la situația actuală: astăzi aparținem și noi ,,unii lui Petru, alții lui Teofan" și am uitat să ne mai rugăm împreună. Sfântul Paul și-a dorit întotdeauna să fim toți ai lui Cristos, cel mort și înviat pentru păcatele noastre, pentru mântuirea noastră și mai ales pentru că am fost cu toții botezați "în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh".

Următoarea celebrare din cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași va avea loc luni, 24 ianuarie 2011, la ora 17.00, în biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" (cartierul Nicolina).

Teodora Pantazi

* * *

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 ianuarie: Iași (Casa "Sfântul Iosif"): Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - ziua a șasea. Foto: Teodora Pantazi

23 ianuarie: Iași (Casa "Sfântul Iosif"): Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - ziua a șasea. Foto: Adriana Păduraru


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat