Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași ("Sfântul Anton"): Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - ziua a patra

Parohia "Sfântul Anton" din Iași a găzduit cea de-a patra zi de rugăciune pentru unitatea creștinilor, vineri, 21 ianuarie 2011. Celebrarea prezidată de părintele paroh Farțadi Alois a avut loc la ora 17.00 în biserica parohială.

La celebrare au mai participat părintele decan Iosif Dorcu, părintele Petru Sescu și părintele Ionuț Imbrișcă. S-au unit în rugăciune credincioși din Parohia "Sfântul Anton" și din alte parohii.

Celebrarea a început printr-un cântec, după care părintele paroh Alois Farțadi a ținut un cuvânt de deschidere pentru ora de rugăciune. A urmat apoi actul penitențial și Liturgia cuvântului, după care părintele decan Iosif Dorcu a ținut un cuvânt de învățătură. În omilia sa, părintele decan a vorbit despre criza ecumenică, despre faptul că în zilele noastre creștinii nu mai obișnuiesc să se roage pentru unitatea creștinilor, fapt ce reiese și din numărul redus de persoane care participă la astfel de ore de rugăciune. După ce a evidențiat această lipsă în viața creștinilor, care are ca principal motiv lipsa iubirii, părintele a încercat să îi motiveze pe cei prezenți să continue rugăciunile pentru unitatea tuturor creștinilor, îndemnându-i să nu le fie frică de ecumenism și să îi trateze pe cei din jurul lor cu iubire.

După cuvântarea ținută de părintele decan, a avut loc rugăciunea universală, urmată de ritualul stropirii cu apă binecuvântată și de rugăciunea Tatăl Nostru.

La final, părintele paroh Alois Farțadi a ținut să mulțumească tuturor celor prezenți și să îi îndemne să continue să se roage pentru unitatea creștinilor. Celebrarea s-a încheiat printr-un cântec specific acestui timp: "Ce bine e când frații".

Următoarea celebrare din cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași va avea loc sâmbătă, 22 ianuarie 2011, la ora 17.00, în capela Surorilor Providenței "Luigi Scrosoppi" (cartierul Bucium).

Sergiu Gabor

* * *

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 ianuarie: Iași ("Sf. Anton"): Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - ziua a patra


 

lecturi: 33.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat