Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Zaragoza (Spania): Ziua Migrantului și a Refugiatului

Duminică, 16 ianuarie 2011, comunitatea românească din Zaragoza (Spania) a avut bucuria de a participă, alături de celelalte comunități catolice prezente în oraș, la cea de-a 97-a Zi Mondială a Migrantului și Refugiatului, împreună cu întreaga Biserică, având mesajul înălțător "O singură familie umană".

Punctul forte al acestei zile a fost sfântă liturghie, ce a avut loc în Bazilica Pilarului, concelebrată de un grup de preoți, între care și păstorul comunității noastre, pr. Ionel Jicmon. Lecturile și psalmul responsorial au fost proclamate în limbă spaniolă. Între invocațiile rostite la rugăciunea credincioșilor, a fost și cea pentru Ziua Mondială a Tineretului, care va avea loc la Madrid, în luna august. La momentul Ofertoriului, între darurile prezentate, a fost oferită o inimă ce cuprindea stegulețe ale mai multor țări; semnificația e simplă: inimă Mântuitorului este atât de mare, încât putem încăpea cu toții, ca o singură familie umană. Celebrarea euharistică a fost animată prin cântările celor prezenți, trei grupuri mari participante la această sărbătoare (cei proveniți din țările africane, est-europene și latino-americane). Au fost intonate și cântece în limbă romană, la următoarele momente liturgice: Aleluia, Ofertoriu, Sfânt și Mielul lui Dumnezeu.

După terminarea sfintei liturghii, am participat la un scurt program artistic, ce a avut loc în incinta unei primitoare case ce aparține unor surori, care ne-au pus la dispoziție sala de festivități, și unde am încercat să fim o familie mare. Au fost prezentate momente vesele, care ne-au umplut inima de bucurie și de emoție. Cântecele românești de voie bună, acompaniate la chitară, ne-au împrospătat spiritul românesc, ba chiar l-am dăruit și celorlalți.

Mulțumindu-i bunului Dumnezeu pentru aceste ocazii, în care încercam "să fim familie", îi cerem ca și în alte momente și situații pe care le trăim în viața cotidiană să nu încetăm să fim frați și surori, pentru cei de lângă noi, indiferent de unde venim și încotro ne îndreptăm, având-o mereu alături pe sfânta Fecioară, ca mamă a fiecăruia dintre noi!

Simona Andrei / Comunitatea din Zaragoza

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 ianuarie: Zaragoza (Spania): Ziua Migrantului și a Refugiatului


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat