Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (Caritas): Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - ziua a doua

Centrul Diecezan Caritas Iași a fost gazda celei de-a doua zile de rugăciune pentru unitatea creștinilor, miercuri, 19 ianuarie 2011. Celebrarea ecumenică a avut loc în capela centrului, din strada Sărărie, la ora 17.00.

La centru s-a aflat pr. Egidiu Condac, alături de pr. Iosif Dorcu, pr. Grigore Duma, pr. Marius Adam, pr. Iacob Iosif și pr. Benone Lucaci. Trebuie menționat faptul că la această oră de rugăciune a fost prezent pr. Gheorghe Isachi, preot ortodox, paroh la biserica "Sfântul Nicolae" din Ciurea. Sfinția sa a intonat "Lumină lină", cântec ce se cântă la Liturghia de Vecernie. La această oră de rugăciune au participat și numeroși credincioși catolici și ortodocși.

Celebrarea ecumenică s-a desfășurat după schema stabilită: Adunarea, Liturgia cuvântului, Rugăciunea penitențială, Litania unității creștinilor și Trimiterea.

Prima lectură a fost luată din cartea profetului Isaia. Cuvintele profetului au fost pentru cei prezenți un îndemn la speranță și încredere în Dumnezeu.

Cea de-a doua lectură, luată din Prima Scrisoare a sfântului apostol Paul către Corinteni, a vorbit despre analogia care există între trupul omului și trupul Bisericii. Apostolul ne îndeamnă pe fiecare în parte ca, pornind de la această analogie, să înțelegem că, deși avem anumite slujiri în Biserică, totuși formăm un singur trup, și anume, trupul mistic al lui Cristos.

Evanghelia a subliniat importanța statorniciei în credința în Isus Cristos. Doar astfel putem aduce roade bogate și dovedim că suntem ucenicii săi.

La predică, pr. Grigore Duma a subliniat necesitatea rugăciunii pentru ca cele două Biserici, Catolică și Ortodoxă, să se unească. Spunea Sfinția sa: "Trebuie să spunem kyrie, kyrie eleison, pentru că nu ne-am rugat suficient ca Bisericile să nu se despartă".

Următoarea celebrare din cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași va avea loc joi, 20 ianuarie 2011, la ora 17.00, în capela "Sfântul Francisc Xaveriu" din Copou.

Claudiu Bulai

* * *

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 ianuarie: Iași (Caritas): Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - ziua a doua


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat