Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A IV-a Întâlnire Continentală a FIAC la Dakar

"Viață, pâine, pace și libertate. Pentru o Africă prosperă, în pace, reconciliată": acestei teme îi este dedicată a IV-a Întâlnire continentală a Forumului Internațional al Acțiunii Catolice (FIAC) pentru Africa Occidentală care se deschide miercuri, 20 ianuarie 2011, la Dakar, în Senegal.

Reprezentanții Mișcărilor de Acțiune Catolică din Benin, Burkina Faso, Burundi, Camerun, Coasta de Fildeș, Gambia, Ghana, Guineea Bissau, Mali și Niger, se vor întâlni pentru a reflecta asupra perspectivelor deschise de a doua Adunare specială pentru Africa a Sinodului episcopilor ținută la Roma în anul 2009 și asupra angajării specifice a laicilor în slujba reconcilierii, a dreptății și a păcii în continentul african. Senegalul, țara gazdă, va fi reprezentată cu 70 de participanți din 7 dieceze. De asemenea vor fi prezenți exponenți ai FIAC din Italia, Spania și România.

La întâlnire vor participa, între alții, cardinalul Théodore-Adrien Sarr, arhiepiscop de Dakar; Mons. Mariano Montemayor, nunțiu apostolic în Senegal, Capul Verde, Guineea Bissau și delegat apostolic în Mauritania; Mons. George Biguzzi, episcop de Makeni (Sierra Leone); Mons. Barthélemy Adoukonou, secretar al Consiliului Pontifical pentru Cultură.

Întâlnirea din Dakar (care se va termina la 23 ianuarie), continuă seria de întâlniri continentale organizate de FIAC în cursul anului 2010 ca pregătire pentru a VI-a Adunare obișnuită prevăzută pentru august 2012 în România. Prima a fost Întâlnirea Mișcărilor de Acțiune Catolică din Africa orientală (Kigali, Rwanda, 10-14 martie), urmată de Întâlnirea Europei/Mediteranei (Cracovia, Polonia, 6-9 mai) și de cea a Americilor (Ciudad de Mexico, 8-11 iulie). Întâlnirea continentală a Asiei se va desfășura la începuturile anului 2012.

(După Zenit, 19 ianuarie 2011)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat