Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Înscrieri pentru Ziua Mondială a Tineretului de la Madrid

Mai sunt câteva luni până când la Madrid se va da startul întâlnirii mondiale a tineretului. Va fi a XXVI-a Zi Mondială a Tineretului ce va reuni, potrivit previziunilor organizatorilor, în jur de două milioane de tineri. Între aceștia vor fi și tinerii Diecezei de Iași, care sunt așteptați să se înscrie cât mai repede.

I. Informații generale despre ZMT 2011

1. Tema

Tema celei de-a XXVI-a Zi Mondială a Tineretului este "Înrădăcinați și întemeiați în Cristos, tari în credință"(cf. Col 2,7). Conform tradiției, papa Benedict al XVI-lea a aprofundat tematica ZMT printr-un mesaj către tineri, mesaj care prin intermediul Consiliului Pontifical pentru Laici a fost trimis spre conferințele episcopale, mișcărilor, asociațiilor și comunităților de tineri internaționale. Textul acestui mesaj poate fi găsit aici.

2. Desfășurarea celebrărilor

A XXVI-a Zi Mondială a Tineretului se va deschide în mod oficial în după-amiaza zilei de marți, 16 august 2011, cu Liturghia de deschidere, care va fi prezidată de cardinalul Antonio Maria Rouco Varela, arhiepiscop de Madrid, în Piața Cibeles, un faimos ansamblu monumental din centrul orașului Madrid.

În zilele de 17, 18 și 19 august vor avea loc trei zile de pregătire pentru veghea de rugăciune și Liturghia cu Sfântul Părinte papa Benedict al XVI-lea. În cursul dimineților vor avea loc tradiționalele cateheze, care vor fi susținute de episcopii din întreaga lume, în diverse limbi și în diverse bisericii, colegii sau săli de sport din Madrid. În timpul celor trei zile o atenție deosebită va fi îndreptată spre sacramentul Spovezii. Tinerii vor avea astfel ocazia să experimenteze iertarea lui Dumnezeu în toate bisericile din Madrid, dar mai ales în Parcul Iertării unde va avea loc și adorație euharistică.

După-amiezile zilelor de 16, 17, 18 august vor fi dedicate activităților din cadrul Festivalului Tinerilor care se va desfășura în diferite puncte din Madrid.

Sfântul Părinte papa Benedict al XVI-lea va fi primit în după-amiaza zilei de joi, 18 august 2011, printr-o ceremonie solemnă de primire în același loc în care se va desfășura Liturghia de deschidere - Piața Cibeles.

Seara zilei de vineri, 19 august, va fi dedicată celebrării unei mari Căi a Crucii pe străzile centrale ale orașului Madrid.

Punctul culminat al Zilei Mondiale ale Tineretului vor fi veghea de rugăciune și celebrarea euharistică finală care vor fi prezidate de Sfântul Părinte. Acestea se vor desfășura sâmbătă seara, 20 august, și în dimineața zilei de 21 august în spațiul special amenajat pentru aceste celebrări în apropierea aeroportului Cuatro Vientos, în partea de sud-vest a orașului, la 8 km de centrul orașului Madrid.

3. Festivalul Tinerilor

Festivalul Tinerilor se va desfășura în diferite zone ale orașului Madrid în timpul după-amiezii și serilor din datele de 16-18 și va conține diferite manifestări prin intermediul cărora se vor pune în comun experiențe artistice, religioase, și spirituale ale vieții de credință a tinerilor din întreaga lume.

II. Organizarea practică

1. Modalitatea de înscriere

Toți cei care doresc să participe la Cea de-a XXVI-a Zi Mondială a Tineretului trebuie să se înscrie. Este necesară înscrierea tuturor participanților la ZMT, pentru că doar persoanele care sunt înscrise vor primi un ecuson pe baza căruia vor putea participa la celebrări.

Toate înscrierile sunt centralizate prin intermediul sitului oficial al ZMT. Înscrierea participanților din Dieceza de Iași va fi făcută de către Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor.

Cei care doresc să participe la Ziua Mondială a Tineretului de la Madrid trebuie să se pre-înscrie completând formularul care se găsește aici.

2. Vârsta participanților

Activitățile din cadrul Zilei Mondiale a Tinerilor sunt gândite și organizate pentru tineri. Astfel participanți trebuie să aibă o vârstă cuprinsă între 16 și 35 de ani.

Tinerii minori trebuie să fie însoțiți de adulți care să aibă în posesia lor un document care să ateste acordul părinților sau al tutorului legal.

3. Costurile pentru participarea la ZMT Madrid

Prețul informativ este de 350 euro ce include taxa de participare (122 euro), transportul până la Madrid, cazarea pe drum (fără mâncare). Taxa de participare asigură cazarea, masa, transportul public în orașul Madrid, asigurarea în caz de accident și materiale pentru participanți (denumite sacul pelerinului) pentru perioada 16-21 august 2011.

Vom face eforturi pentru ca, prin donații și susțineri, prețul final să scadă cât mai mult posibil.

După pre-înscrierea on-line confirmarea locului se va face achitând suma de 150 euro până la data de 15 martie 2011.

4. Cazarea la Madrid

Tinerii din grupurile care vor alege cazarea simplă vor trebui să aibă la ei sac de dormit și izopren. Cazarea acestora va fi în familii, săli parohiale, școli, campusuri universitare, săli de sport. Toate aceste structuri vor fi dotate cu apă, dușuri, toalete.

În noaptea 20/21 august toți participanții vor dormi în sac de dormit, sub cerul liber, în zona special amenajată "Cuatro Vientos", locul unde se va desfășura veghea și sfânta Liturghie cu papa Benedict al XVI-lea.

5. Voluntariat

Voluntarii vor avea un rol esențial pentru reușita ZMT 2011. Cei care doresc să se implice ca și voluntari trebuie să fie majori și să se înscrie pe pagina oficială a ZMT 2011.

III. Informații suplimentare

Participarea tinerilor din Dieceza de Iași la Ziua Mondială a Tineretului de la Madrid este organizată de Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor. Informații se pot obține de la: pr. Felix Roca (tel. 0741/501481; 0769/288978; e-mail: pr.felixroca@gmail.com).

Pr. Felix Roca


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat