Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cremona: Ziua Migrantului

În Dieceza de Cremona, Ziua Migrantului și a Refugiatului a fost celebrată anul acesta la Soresina, în Parohia "San Siro", duminică, 16 ianuarie 2011.

Întâlnirea a început la ora 16,30 în sala mare a parohiei din Soresina, unde erau prezenți episcopul de Cremona, Mons. Dante Lanfranconi, pr. Antonio Pezzetti, directorul secretariatului diecezan pentru migranți, reprezentanți ai autorităților civile, un grup din parohia oaspete și diferite grupuri de migranți, majoritatea provenind din România și din Africa.

După-amiaza petrecută împreună a fost un prilej bun pentru a discuta despre problema migrației, o problemă importantă din zilele noastre. S-a vorbit despre dreptul de a fi primiți, despre diversitate înțeleasă în sens constructiv, despre cunoașterea reciprocă și confruntarea dintre diferitele etnii ca posibilitate de îmbogățire personală și culturală.

În intervenția sa, episcopul Dante Lafranconi, pornind de la scrisoarea sfântului Părinte papa Benedict al XVI-lea cu titlul "O singură familie umană", a spus: "În contextul globalizării pe care o trăim, generația noastră trebuie să înfrunte o problemă importantă: aceea de a da viitorului omenirii o conotație de familie. Relațiile dintre noi trebuie să fie relații fraterne".

Între diferitele discursuri, care s-au ținut în sala parohiei, au intervenit diferitele grupuri etnice prezente cu cântece populare din zonele proprii.

A urmat apoi Liturghia în biserica "San Siro", animată tot de grupurile etnice, după care s-a continuat cu o mică agapă frățească, unde grupurile etnice au etalat câteva din prăjiturile specifice fiecărei națiuni.

Pr. Anton Jicmon


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat