Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Padova (IT): PS Petru Gherghel în vizită la comunitatea catolică română

Duminică, 9 ianuarie 2011, în sărbătoarea Botezul Domnului, comunitatea română din Padova a trăit un moment aparte, dat de trei dimensiuni ale credinței ce întăresc spiritul fiecărei porțiuni a poporului lui Dumnezeu: hrănirea din taina misterului celebrat în sărbătoarea manifestării lui Isus pe malurile râului Iordan ca "Fiul Preaiubit" al Tatălui, comuniunea eclezială cu Biserica locală de Iași, prin prezența păstorului diecezei, Preasfințitul Petru Gherghel; în fine, reînnoirea făgăduințelor de la botez în spiritul bucuriei botezului unei noi membre a comunității.

Aerul de sărbătoare umplea strada liniștită, specifică duminicii; costumele populare, emoția celor ce așteptau sosirea Preasfințitului și bucuria salutului distingeau identitatea lăuntrică a celor ce trăiau parcă într-un loc aparte, cu o speranță particulară în suflet.

Cântările liturgice, care voiau parcă să implore atmosfera Crăciunului să mai sălășluiască în inimi, au umplut biserica dând sărbătorii un plus de solemnitate.

Sfânta Liturghie prezidată de Preasfințitul a fost trăirea culminantă a acestei zile. În predica Excelenței sale am fost îndemnați să fim mereu conștienți de sublimitatea demnității pe care am primit-o la Botez și necesitatea de a trăi mereu la înălțimea acestei vocații de fii în Fiul. A subliniat apoi Preasfințitul meritul deosebit pe care părintele Ionel Jicmon îl are în constituirea familiei noastre mari de aici de la Padova, precum și recunoștința sa față de părintele Paul Budău care a luat în grija sa păstorirea comunității.

La sfârșitul celebrării, părintele Paul a mulțumit Preasfințitului pentru bucuria pe care ne-a oferit-o prin vizita sa, iar apoi am participat la un moment de comuniune și sărbătoare, moment în care Preasfințitul a schimbat o vorbă cu fiecare dintre noi, încurajându-ne.

Multe trăiri se puteau citi pe chipurile celor de față, dar faptul de a se simți atât de aproape de inima și persoana păstorului nostru, apropierea și grija sa față de fiecare în parte, interesul Excelenței sale față de problemele fiecărei familii în parte, păreau să le domine pe toate.

Prin persoana Preasfințitului, prin atenția sa părintească, ne-am simțit cu adevărat fii preaiubiți.

Comunitatea din Padova

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 ianuarie: Padova: PS Petru Gherghel în vizită la comunitatea catolică română


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat