Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vicenza (IT): "Popoarele se vor îndrepta spre lumina ta"

Devenită tradiție, "La Festa dei Popoli", în sărbătoarea Epifaniei Domnului (6 ianuarie 2011), a fost și anul acesta un moment de comuniune spirituală pentru toți aceia care sunt fii ai lui Dumnezeu, dar care s-au născut în țări și culturi diferite.

Liturghia celebrată în această ocazie, a avut loc în Domul din Vicenza, în prezența Monseniorului Ludovico Furian, administrator diecezan, în jurul căruia comunitățile europene, asiatice si africane au venit asemenea regilor magi, din toate colțurile diecezei, călăuziți de aceeași "Lumină" a nașterii Mântuitorului Isus.

Celebrarea multietnică din anul acesta, a dorit să scoată în evidență mesajul papei Benedict al XVI-lea din Ziua Migrantului, acela ca umanitatea să devină "«o singură familie umană», o singură familie de frați și surori în societăți care devin tot mai multietnice și interculturale, unde și persoanele de diferite religii sunt stimulate la dialog, ca să se poată găsi o conviețuire senină și rodnică, respectând diferențele legitime".

Ca o noutate pentru cei prezenți a fost și faptul de a se ruga împreună, pentru ca bunul Dumnezeu să trimită cât mai curând un nou episcop acestei dieceze, în locul Excelenței Sale episcop Cesare Nosiglia, devenit episcop de Torino, căruia pe această cale îi mulțumim pentru grija pastorală pe care a manifestat-o față de comunitățile de emigranți.

Și în acest an, comunitatea noastră din Schio a avut bucuria de a anima această sărbătoare, cu aportul corului, diferite părți ale sfintei Liturghii și a oferi în cadrul procesiunii de la ofertoriu o fărâmă din "sufletul" românesc.

Evelina Grigorincu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 ianuarie: Vicenza (IT): "Popoarele se vor îndrepta spre lumina ta"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat