Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Întâlnirea zonală a profesorilor de religie

Luni, 31 ianuarie 2011, începând cu ora 9.30, profesorii de religie romano-catolică din zona Onești-Moinești s-au întâlnit la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești. Au fost prezenți 15 profesori care predau religia în Onești, Târgu Ocna, Slănic Moldova, Dărmănești, Târgu Trotuș, Pralea, Oituz, Nicorești, Pîrgărești, Dofteana și Ciugheș-Palanca.

Întâlnirea a fost prilejuită de dorința profesorilor din această zonă a Diecezei de Iași de a se informa și organiza pentru numeroasele activități pe care profesorii de religie le vor întreprinde în semestrul al II-lea al anului școlar 2010-2011.

Ordinea de zi a cuprins:

- informări privind statutul orei de religie în noua Lege a Educației naționale;

- prezentarea calendarului Olimpiadei la religie, a concursului de eseuri și a concursului de creație artistică "Să trecem pragul speranței!";

- precizări legate de acordarea missio canonica (la Onești se va ține în ziua de 2 aprilie 2011, începând cu ora 10.30), Întâlnirea tuturor profesorilor de religie din Dieceza de Iași (va avea loc la Pralea, în zona Onești), dar și exercițiile spirituale anuale pentru profesori care vor avea loc anul acesta la Gioseni (29-31 august 2011);

- alte discuții legate de implicarea profesorilor în promovarea Anului Familiei (declarat în Dieceza de Iași), dar și oportunități de a insera aceasta temă în lecțiile de religie, precizări legate de inspecțiile pentru obținerea gradelor didactice și revistele "Educatorul creștin" (revista profesorilor de religie din Dieceza de Iași), "Harisma" (revista profesorilor de religie din județul Bacău), dar și noul site destinat tot profesorilor de religie din Dieceza de Iași și nu numai.

Programul întâlnirii a avut și un moment de înălțare spirituală. La orele 11.20, profesorii prezenți împreună cu părintele Romeo Horvat (preot capucin în cadrul sanctuarului diecezan "Fericitul Ieremia" din Onești), au meditat cuvintele pline de înțelepciune ale fericirilor din Evanghelia după sfântul Matei, în Capela Adorației, în fața lui Isus prezent în sfântul sacrament.

În meditația ținută, părintele Romeo a scos în evidență sensul propriu al fericirilor creștine, ajutându-i totodată pe cei prezenți (prin câteva momente de interiorizare și liniște) să se pună în prezența lui Dumnezeu a cărui milă este fără margini.

La sfârșit, grupul profesorilor a poposit lângă moaștele fericitului unde fiecare a așezat un gând de recunoștință pentru momentul trăit dar și o intenție pentru familiile, preocupările și grijile de zi cu zi.

Prof. Cristian Scripcaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 ianuarie: Onești: Întâlnirea zonală a profesorilor de religie


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat