Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Intențiile pentru Apostolatul Rugăciunii 2012

Publicăm textul intențiilor generală și misionară pe care, ca de obicei, Benedict al XVI-lea l-a încredințat Apostolatului Rugăciunii pentru anul 2012.

Ianuarie
Intenția generală: Pentru ca victimele dezastrelor naturale să primească alinare spirituală și materială necesară pentru a reconstrui viața lor.
Intenția misionară: Pentru ca angajarea creștinilor în favoarea păcii să fie ocazie pentru a mărturisi numele lui Cristos tuturor oamenilor de bunăvoință.

Februarie
Intenția generală: Pentru ca toate popoarele să aibă acces deplin la apă și la resursele necesare pentru întreținerea zilnică.
Intenția misionară: Pentru ca Domnul să susțină efortul lucrătorilor sanitari din regiunile cele mai sărace în asistența acordată bolnavilor și bătrânilor.

Martie
Intenția generală: Pentru ca să fie recunoscută în mod corespunzător în toată lumea contribuția femeilor la dezvoltarea societății.
Intenția misionară: Pentru ca Duhul Sfânt să acorde perseverență celor care, îndeosebi în Asia, sunt discriminați, persecutați și uciși din cauza numelui lui Cristos.

Aprilie
Intenția generală: Pentru ca mulți tineri să știe să primească chemarea lui Cristos de a-l urma în preoție și în viața călugărească.
Intenția misionară: Pentru ca Isus Cristos înviat să fie semn de speranță sigură pentru bărbații și femeile din continentul african.

Mai
Intenția generală: Pentru ca să fie promovate în societate inițiative care apără și întăresc rolul familiei.
Intenția misionară: Pentru ca Maria, Regina lumii și Steaua evanghelizării, să-i însoțească pe toți misionarii în vestirea Fiului ei Isus.

Iunie
Intenția generală: Pentru ca toți credincioșii să știe să recunoască în Euharistie prezența vie a Celui Înviat, care îi însoțește în viața zilnică.
Intenția misionară: Pentru ca toți creștinii din Europa să redescopere propria identitate și să participe cu elan mai mare la vestirea Evangheliei.

Iulie
Intenția generală: Pentru ca toți să poată avea un loc de muncă și să lucreze în condiții de stabilitate și de siguranță.
Intenția misionară: Pentru ca voluntarii creștini, prezenți în teritoriile de misiune, să știe să dea mărturie despre caritatea lui Cristos.

August
Intenția generală: Pentru ca deținuții să fie tratați cu dreptate și să fie respectată demnitatea lor umană.
Intenția misionară: Pentru ca tinerii, chemați la urmarea lui Cristos, să devină disponibili de a proclama și a mărturisi Evanghelia până la marginile pământului.

Septembrie
Intenția generală: Pentru ca politicienii să acționeze mereu cu onestitate, integritate și iubire față de adevăr.
Intenția misionară: Pentru ca să crească în comunitățile creștine disponibilitatea la darul de misionari, preoți și laici, și de resurse concrete în favoarea Bisericilor mai sărace.

Octombrie
Intenția generală: Pentru de dezvoltarea și progresul Noii Evanghelizări în țările cu creștinătate antică.
Intenția misionară: Pentru ca celebrarea Zilei Mondiale a Misiunilor să fie ocazia unei angajări reînnoite de evanghelizare.

Noiembrie
Intenția generală: Pentru ca episcopii, preoții și toți slujitorii Evangheliei să dea mărturie curajoasă de fidelitate față de Domnul răstignit și înviat.
Intenția misionară: Pentru ca Biserica peregrină pe pământ să strălucească precum o lumină a națiunilor.

Decembrie
Intenția generală: Pentru ca în toată lumea migranții să fie primiți, în special de comunitățile creștine, cu generozitate și caritate autentică.
Intenția misionară: Pentru ca Isus Cristos să se reveleze întregii omeniri cu lumina care strălucește din Betleem și care se reflectă pe chipul Bisericii sale.

Din Vatican, 31 decembrie 2010

(După L'Osservatore romano, 28 ianuarie 2011)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat