Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești-Cordun: Întâlnirea cercetașilor de la Pildești cu copii și tinerii de la Cordun

În toată lumea creștină se celebrează în luna ianuarie Octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor.

Ecoul strigătului poporului creștin: "Unitate, unitate, unitate!", auzit la Parcul Izvor din București cu ocazia vizitei Sfântului Părinte papa Ioan Paul al II-lea în Romania (9 mai 1999), a ajuns și anul acesta la noi.

Cercetașii din Pildești, însoțiți de pr. Ciprian Bulai, de fr. Jesus Sagredo și de sr. Maria Chelaru, au organizat, la 23 ianuarie 2011, o vizită la biserica ortodoxă "Sfantul Gheorghe" din Cordun, condusă de pr. paroh Tiron și de pr. Mihail Bordei. Programul vizitei a fost unul variat și adaptat vârstei participanților.

Momentul central al întâlnirii a fost celebrarea religioasă axată pe motoul anului acesta pentru o astfel de celebrare. "Uniți în învățătura apostolilor, în comuniunea fraternă, la frângerea pâinii și în rugăciune" (Fap 2,42). La sfârșitul rugăciunii, toți asistenții, ținându-se de mână și gândindu-se la îndemnul lui Isus "Ca toți să fie una", s-au rugat ca fii ai aceluiași Dumnezeu rugăciunea Tatăl nostru.

A urmat un moment de împărtășire în care am rămas toți profund impresionați de dăruirea preoților care au urmat cu mare bucurie programul de jocuri condus de liderii cercetași.

Să dea Dumnezeu ca aceste inițiative să ne fie de folos pentru o relație mai strânsă între oameni și, în același timp, să fie un pas înainte în drumul nostru spre o apropiere mai mare, de fiecare dată mai vizibilă, între confesiunile creștin ortodoxe, catolice și protestante care formează Biserica lui Cristos!

Punem capăt acestui articol cu o mărturie despre această trăire:

"Vizita pe care am făcut-o azi la biserica ortodoxă din Cordun va rămâne în sufletul meu pentru mai mult timp. Primirea din partea preoților, apropierea cu care s-au adresat nouă și spiritul de slujire pe care l-am observat sunt repere pentru o viață nouă în viitor. Momentul care m-a impresionat mai mult a fost când am recitat «Tatăl nostru» împreună. Atunci am simțit, cu adevărat, că suntem frați pentru că ne rugăm la același Tată din cer".

Fr. Jesus Sagredo
și liderii cercetași
din C.L. "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 ianuarie: Pildești-Cordun: Întâlnirea cercetașilor de la Pildești cu copii și tinerii de la Cordun


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat