Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași ("Sfânta Tereza"): Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - ziua a șaptea

Parohia "Sfânta Tereza" din Iași a găzduit cea de-a șaptea zi de rugăciune pentru unitatea creștinilor, luni, 24 ianuarie 2011. Celebrarea prezidată de părintele paroh Petru Sescu a avut loc la ora 17.00 în biserica parohială. Printre concelebranți s-au numărat pr. decan Iosif Dorcu, pr. Marcelin Blaj, pr. Nicu-Daniel Butacu, pr. Iosif Agiurgioaei, precum și alți preoți din Iași.

La celebrare au participat numeroși credincioși din parohie, cât și din alte parohii din Iași, catolici și ortodocși.

Ora de rugăciune a urmat schema stabilită de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor și anume: Adunarea, Liturgia cuvântului, Rugăciunea universală, ritualul de binecuvântare și stropire cu apă binecuvântată, rugăciunea Tatăl Nostru și Trimiterea.

Prima lectură a fost luată din cartea profetului Isaia. Textul lecturii este un mesaj de speranță. El vorbește despre Dumnezeu care va schimba soarta Ierusalimului. În cea de-a doua lectură, luată din Scrisoarea sfântului apostol Paul către Romani, textul biblic vorbește despre speranța creștinilor de a avea parte de o înviere asemănătoare cu a lui Cristos și de a trăi împreună cu el. Textul de la evanghelie, luat din Evanghelia după sfântul Matei, relatează despre învierea lui Isus, care li s-a arătat femeilor care mergeau să-i vadă mormântul.

Plecând de la lecturile biblice, pr. Iosif Agiurgioaei a ținut un cuvânt de învățătură pentru cei prezenți la ora de rugăciune. Prin discursul său, părintele a ținut să sublinieze ca elementul de unitate este Isus Cristos și că, în urma învierii sale, noi, creștinii, suntem datori să răspândim vestea învierii lui Isus.

Următoarea celebrare din cadrul Săptămânii de Rugăciune și cea care încheie octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor va avea loc marți, 25 ianuarie 2011, la ora 17.00, în catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași. Ora de rugăciune va fi prezidată de PS Petru Gherghel.

Sergiu Gabor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 ianuarie: Iași ("Sfânta Tereza"): Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - ziua a șaptea


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat