Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna ianuarie 2011

Luna ianuarie aduce cu sine un nou număr al revistei "Lumina creștinului". Numărul 1 (253) al celui de-al XXII an, din seria nouă, cuprinde articole despre pelerinajul Mariei la Iași, despre ecumenism, precum și multe alte informații din evenimentele din Dieceza de Iași.

Coperta acestui număr ne prezintă o imagine cu icoana sfintei Fecioare Maria de la Cacica, înconjurată de copiii săi. Mesajul prezent pe copertă este luat din Evanghelia după sfântul Ioan și marchează momentul când Isus încredințează Mariei omenirea întreagă.

Meditația "Principele apostolilor" a ajuns la numărul 5 și se găsește la pagina a doua. De asemenea, tot aici se află și mesajul terezian, semnat de pr. Anton Despinescu, care poartă titlul "Calea cea mică".

La paginile 3-4 este expusă scrisoarea pastorală a episcopului nostru Petru Gherghel, al cărei titlu este "Urgența dialogului și a rugăciunii pentru unitatea creștinilor".

"Creștinii din Ierusalim invită la rugăciune" este titlul articolului de la pagina 5. De asemenea, tot pe această pagină se poate citi despre vizita pastorală făcută de PS Aurel Percă în comunitatea românească din Köln, Germania.

Pagina 6 este dedicată noilor diaconi. Aici puteți găsi informații despre ei, despre Liturghia de hirotonire și despre momentele care au precedat acest eveniment. De asemenea, se pot afla, tot din această pagină, date despre un alt diacon hirotonit în Italia și despre un preot hirotonit la Popești-Leordeni.

Articolul de la pagina 7 este dedicat pelerinajului icoanei sfintei Fecioare Mariei de la Cacica făcut la Iași, în perioada 28 noiembrie - 5 decembrie 2010.

Paginile 8-9 conțin continuarea interviului cu cardinalul Zenon Grocholewski, prefect al Congregației pentru Educația Catolică din Vatican. Reamintim că Excelența sa a venit în România la invitația Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, care i-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa.

La pagina 10 putem citi despre sfințirea capelei din Șcheia. Tot pe această pagină se află și rubrica "E bine de știut" care ne vorbește despre ecumenism.

La rubrica "Figuri ilustre" în acest număr al revistei putem citi despre pr. Dumintru Pascal.

Pagina dedicată mesajului sfinților (pagina 12), ne vorbește, în acest număr, despre relația de prieteniei care exista între ep. Anton Durcovici și Isus.

La pagina 13 la rubrica intitulată "Construcții în dieceză" se face o prezentare a bisericii din Fântânele, filiala parohiei Focuri, județul Iași.

Pagina 14 rămâne în continuare dedicată familiilor și propune în acest număr articolul cu titlul "Am căutat fericirea cu orice preț, dar...".

Odată cu publicarea acestui număr, începe o nouă istorioară morală scrisă de "Christophor v. Schmid". Ea se găsește la pagina 15 și se intitulează "Micul pustnic", după care urmează la pagina 16 rubrica "Așa răspund copii" despre familia lui Isus.

Articolul de la pagina 17 vorbește importanța primului pas. La început de an pr. Felix Roca îi îndeamnă pe tineri să îndrăznească, deoarece viața începe astăzi. Să ne încredințăm lui Dumnezeu și să nu uităm că trăim cu adevărat, atunci când dăm ceva din noi. Noi trebuie doar să umplem vasele cu apă, iar Cristos o va transforma în vin.

Pagina 18 conține un articol despre "Adeziunea pentru Acțiunea Catolică".

La început de an este obiceiul ca să ne urăm. De aceea, la pagina 19 se găsesc câteva urături. Tot aici găsim și rubrica "Tablete spirituale".

Rubrica intitulată "Misiuni", care se află la pagina 20, tratează despre "Ziua Mondială a Copilăriei Misionare".

Paginile 21-23 cuprind rubrica "Știri" și conțin informații despre evenimentele petrecute în Dieceza de Iași și în lume.

Cei interesați de sănătatea lor pot găsi informații utile la pagina 24, la rubrica "În apărarea sănătății".

Ultimele trei pagini ale revistei cuprind rubricile "Poșta redacției", "Noutăți editoriale" și rebusul.

Celor interesați de procurarea abonamentelor pe anul 2011 la revistele "Lumina creștinului", "Isus, prietenul copiilor" și "De la Răsărit până la Apus" le recomandăm citirea paginii 27, pentru a afla informațiile dorite.

Ultima copertă ne prezintă imagini cu evenimentele mai importante din Dieceza de Iași, din lunile noiembrie și decembrie 2010.

Vă dorim lectură plăcută!

Claudiu Bulai


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat