Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" în așteptarea Crăciunului

În fiecare an, apropierea Crăciunului creează o atmosferă de sărbătoare, de nerăbdare în așteptarea împlinirii marii minuni: Nașterea Mântuitorului. Această bucurie umple inimile de pacea cerească, pe care îngerul a vestit-o păstorilor, pentru a contempla misterul profund care s-a manifestat în Pruncul așezat în ieslea de la Betleem.

Elevii și profesorii liceului au început din timp pregătirile, pentru a întâmpina cum se cuvine Crăciunul.

La 12 decembrie 2010, cu ocazia unei excursii organizate la Suceava, în Parohia "Sfântul Ioan Nepomuk", corul Magnificat al Liceului Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești a susținut primul concert, în prezența credincioșilor și a preoților din parohie. Un moment deosebit de emoționant l-a constituit întâlnirea cu părintele Iosif Păuleț, fost paroh de Onești, care ne-a primit cu multă dragoste și căldură sufletească.

Miercuri, 15 decembrie 2010, elevii claselor a XI-a și a XII-a au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe părintele Mariu Sabău, vicar de Oțeleni, care a susținut o conferință pe tema "Dacă nu acum, când? Dacă nu eu, cine?"

În această conferință părintele a vorbit despre importanța timpului și a punctat următoarele idei
- problematica timpului;
- modul de a trăi timpul, frumos dar și constructiv și responsabil;
- importanța timpului și conștientizarea trăirii vieții.

În încheierea conferinței, părintele Marius Sabău a adresat un îndemn tuturor celor prezenți, dar parcă fiecăruia în parte: Să-ți trăiești viața, cu bucurii, dar și cu neplăceri.... dar amintește-ți: Toate sunt ale voastre, iar voi sunteți ai lui Cristos, iar Cristos al lui Dumnezeu (1Cor 3,22-23).

Al doilea concert al corului Magnificat a avut loc în ziua de 16 decembrie 2010, în cadrul unui spectacol de caritate "Lumină de Crăciun", desfășurat la Casa de Cultură a Municipiului Onești.

La Biblioteca Municipală "Radu Rosetti" din Onești a fost susținut al treilea concert, în ziua de 17 decembrie 2010, în prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Bacău, Comunității Locale, Fraților Capucini din Custodia "Fericitul Ieremia" Onești, părinților, elevilor și a oneștenilor iubitori de muzică religioasă. Programul a inclus următoarele piese: Iată, vin colindători! - Tiberiu Brediceanu; Astăzi s-a născut Cristos - Timotei Popovici; Nouă azi ne-a răsărit - Dumitru G. K.; Bună dimineața la Moș Ajun -Ion Costescu; Adeste Fideles - John F. Wade; Dormi, rege veșnic - X. Mioduszewski; Alleluia - Giovanni Totaro; Fii slăvit, Isuse! - cântec polonez; Ce vedere minunată - Adrian Pop; Mare minune - Gheorghe Cucu; Moș Crăciun cu plete dalbe - Trei păstori - A. Bena; Silent Night - Franz Xaver Gruber; Îngerii cântă-n coruri - G. F. Handel; Mulți ani - Marius Culeanu.

În ultima zi de curs, 21 decembrie 2010, înainte de vacanța de Crăciun, elevii liceului îndrumați de profesorii lor au prezentat un spectacol intitulat "Pe noi ne bucură Crăciunul!". Din program nu au lipsit colindele interpretate de Corul Magnificat al liceului, recitări, dramatizarea Nașterii Domnului, după evanghelistul Luca, prezentat de elevii seminariști, piese de teatru cu reale valențe educative, referitoare la modul în care trebuie așteptat și trăit Crăciunul și nelipsitele datini de iarnă. Un loc aparte l-au ocupat urăturile elevilor adresate profesorilor și formatorilor, care au fost răsplătite cu aplauze îndelungate.

Prof. Violeta Apostu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12-17 decembrie: Onești: Liceul Teologic „Fericitul Ieremia” în așteptarea Crăciunului (12-17 decembrie)


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat